|

Armut ağacı meyve verdi

Manisa'nın Kula ilçesinde armut ağacı kasım ayı ortasında çiçek açıp, meyve verdi. Kula ilçesi Akgün Mahallesinde İbrahim Şener'e ait evin bahçesindeki armut ağacının kış ayı ortasında meyve vermesi görenleri de şaşırttı. Armut ağıcının iki dalında 10 meyve yetişirken, diğer dallarında hiç meyve olmaması ise dikkat çekti.

Yeni Şafak
13:11 - 13/11/2015 Cuma
Güncelleme: 11:13 - 13/11/2015 Cuma
IHA

Bahçedeki armut ağacını 3 yıl önce aşılama yöntemiyle yetiştirdiğini dile getiren İbrahim Şener, ağacın 2 yıldır meyve verdiğini söyledi. Ağacın meyvesini ağustos ayında yediklerini dile getiren Şener, böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını belirtti.



İbrahim Şener'in arkadaşı Ender Yalçın, "Misafirlik için arkadaşımın evine gitmiştim armudun kasım ayında meyve verdiğini görünce çok şaşırdım. Armut ağacı normalde yılda bir defa meyve verir. Ama bu ağaç bir yıl içinde ikinci defa meyve veriyor." diye konuştu.



Konu ile ilgili bilgi veren Kula İlçe Tarım Gıda Hayvancılık Müdürü Bilgin Sarısu ise, "Son yıllarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Önceki yıllarda Kula'da kasım ayı başında kar yağardı. Bu yıl ise hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Dolayısıyla hava sıcaklıklarının düşmemesi sebebiyle kış dönemine girmesi gereken bitkiler fizyolojik bozukluklar gösterilebiliyor. Bu durumda bunun örneklerinden bir tanesidir." diyerek armut ağacının kasım ayında meyve vermesinin hava sıcaklıkları ile ilgili olduğunu aktardı.

#armut ağacı
#armut
#meyve ağacı
8 yıl önce