|

Aşk kilitleri mülteciler için satılıyor

Paris'te bulunan Sanatlar Köprüsü başta olmak üzere birçok bölgeye asılan aşk kilitlerinin kaldırılması kararı sonrasında bir depoda toplanan yaklaşık 1 milyon kilit, geliri mültecilere ve evsizlere yardım derneklerine verilmek üzere satışa çıkarılacak.

Yeni Şafak
16:01 - 7/12/2016 Çarşamba
AA
Paris'te bulunan aşk kilitleri mültecilere yardım etmek için satılacak.
Paris'te bulunan aşk kilitleri mültecilere yardım etmek için satılacak.

Paris'te çok sayıda bölgede bulunan ve güvenlik gerekçesiyle kaldırılmasına karar verilen aşk kilitleri satılarak mültecilere ve evsizlere yardım derneklerine kaynak oluşturulacak.



Paris Belediye Başkan Yardımcısı Bruno Julliard, Belediye depolarında biriken yaklaşık 1 milyon kilidin bir kısmının ocak ayında satışa çıkarılacağını söyledi.



Julliard, bu şekilde değerlendirmeyi planladıkları kilitlerin satışından 100 bin avro gelir elde edileceğini ve gelirin Paris'te faaliyet gösteren evsizlere ve mültecilere yardım amaçlı kuruluşlara bağışlanacağını ifade etti.



Mültecilere yardım amacı taşıyor


Toplam 65 ton ağırlığındaki kilitlerin 10 tonunun satışı için ocak ayında ihale açılacağını dile getiren Julliard, "Satıştan elde edilecek para, Paris'te bulunan mültecilere destek amaçlı çalışan kuruluşlara verilecek." dedi.



Belediye depolarında tutulan yaklaşık 55 ton kilidin ise eritilerek satılacağı veya dernekler yararına benzer bir açık artırmaya çıkartılabileceği belirtiliyor.



1 milyon kilit var


Paris'te bulunan Sanatlar Köprüsü'nde ortaya çıkan ve tüm şehre yayılan kilit asma geleneği, köprünün yıkılma tehlikesi nedeniyle yasaklanmıştı. "Kilit asma selfie çek" sloganıyla duyurulan kaldırma kararı sonrasında Sanatlar Köprüsü'ne yazı ve resimlerden oluşan tablolar yerleştirilmişti.



Yaklaşık 1 milyon kilidin nasıl değerlendirileceği merak edilirken, Hollandalı bir metal şirketi kilitleri yeniden işleyip sanat eserine dönüştürme amacıyla talip olmuştu.










#Paris
#Aşk Kilitleri
7 yıl önce