|

Asker ve polisten hesap almıyor

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki gösteren Erzurumlu sanatçı Hüsamettin Ceylan, sahibi olduğu Çayevi'nde asker ve polisten hesap almıyor.

Yeni Şafak
11:16 - 2/08/2016 Salı
Güncelleme: 08:18 - 2/08/2016 Salı
DHA
Ses sanatçısı ve bestekar Ceylan, "Devletine bağlı asker ve polisin başımızın üstünde yeri var" dedi.
Ses sanatçısı ve bestekar Ceylan, "Devletine bağlı asker ve polisin başımızın üstünde yeri var" dedi.

Merkez Yakutiye ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü'nün de bulunduğu İsmet Paşa Caddesi'ndeki çayevinde FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren bestekar ve ses sanatçısı Hüsamettin Ceylan, 16 Temmuz sabahı 'İş yerimizde askerimize ve polisimize çay hizmetimiz ücretsiz' diye yazdırdığı ilanı dış camekana astı. O günden beri asker ve polisten ücret almadığına işaret eden ve sevenleri tarafından 'Türkü Babası' diye nitelendirilen Hüsamettin Ceylan, "Allah vatan hainlerini kahretsin. Devletine bağlı olan asker ve polisin başımızın üstünde yeri var. İş yerinde böyle bir kampanya başlattık ve para vermek isteyenlerden ısrarla ücret almıyoruz" diye konuştu.



Yaklaşık 40 yıldır saz çalıp türkü söylediğini ve 200'den fazla bestesinin bulunduğuna dikkati çeken Hüsamettin Ceylan,'Gözünün yeşiline bin aşık feda olsun' bestesinin ünlü sanatçılar tarafından seslendirildiğini söyledi. Son bestesi olan 'Evleri bizim evlere yakın, aman komşular bir bene bakın/ Suçum günahım var ise benim, gazyağı dökün beni de yakın' türküsünün çok beğenildiğini belirten Ceylan şöyle devam etti:



"Erzurum'a has fasıl gecelerinin yapıldığı bir mekan olarak tanınır Bizim Konak. Erzurum'un eski sanatçıları Bizim Konakta buluşur. Bizim Konak'ta Erzurum'un 50 yıl önceki fasıl gecelerini yaşatıyoruz. Sanata, müziğe merakı olan dostlarımı burada ağırlıyorum. Akşamları dostlarımızla oturup fasıllar düzenliyoruz. Unutulmaz geceler yaşatıyoruz. Ama son günlerde yaşanan olaylar bizi çok üzdü. Devletine bağlı olan ve zor günler geçiren askerimiz ve polisimize sahip çıktığımızı göstermek için böyle küçük bir jest yaptım. Ama başlatığımız kampanya ve benim ısrarlarıma rağmen bugün kadar kimse ücretsiz çay içmedi. Bu kampanyamız uzun bir süre devam edecek. Buradan iş yerime gelen asker ve polise sesleniyorum. Ücret vermezseniz beni çok sevindirirsiniz."




#Erzurum
#Hüsamettin Ceylan
#15 Temmuz
8 yıl önce