|

AUFF Festivali'nden 'Hamlet' sürprizi

27. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin bu yılki sürprizlerinden birisi Hamlet seçkisi!

Yeni Şafak
14:00 - 15/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:32 - 15/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Claude Chabrol'ın Hamlet sinema filmindeki 'Olmak yada olmamak'la başlayan sahnesinden bir görüntü.
Claude Chabrol'ın Hamlet sinema filmindeki 'Olmak yada olmamak'la başlayan sahnesinden bir görüntü.

Sinemaseverlerin merakla beklediği Ankara Uluslararası Film Festivali, bu yıl da bol sürprizli bir programla takipçilerinin karşısına çıkacak. “Dünyada Çürümüş Bir Şeyler Var!" başlıklı özel seçkide,Yeni Dalga akımının temsilcilerinden Claude Chabrol, tiyatro ve sinema dünyasında hem oyuncu hem yönetmen olarak önemli izler bırakmış Laurence Olivier ile Finlandiyalı usta yönetmen Aki Kaurismaki'nın imzasını taşıyan Hamlet uyarlamaları seyircilerle buluşacak.





Seçkideki filmlerden ilki Laurence Olivier'nin artık “kült" statüsüne ulaşmış olan 1948 yapımı Hamlet'i. Bol ödüllü bu filmde Olivier'nin yönetmenliği ve oyunculuğu, kaybıyla baş edemeyen bir bireyi ustaca tasvir ediyor. Claude Chabrol'ün 1963 yapımı Ophélia'sında, Hamlet'ten etkilenip babasının ölümünden annesini ve amcasını sorumlu tutan Yvan'ın kendisine kurduğu hayali dünya izleniyor. Hitchcock'a hayranlığıyla bilinen Chabrol, Hamlet'i 60'lar Fransa'sına uyarlarken, metnin içindeki yüzleşme sıkıntısını Fransız küçük burjuvası ve çekirdek ailesine taşırken gerilim dolu bir atmosfer yaratıyor.



27. Ankara Uluslararası Film Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği, Halkbank'ın ana sponsorluğunda 28 Nisan - 8 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin Hamlet Seçkisi'nde yer alan filmler, eserin yorumlanması, oyunculuklar ve çekim teknikleri açısından da sinema tarihinde dikkat çeken yapımlar olarak öne çıkıyor.


#27. Ankara Uluslararası Film Festivali
#Hamlet
8 yıl önce