|

"Avrupa IŞİD'e destek veriyor"

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Suriye'de örgütler üzerinden devletler savaşı yaşandığını açıklayarak, Avrupa ülkelerinin IŞİD'e açık destek verdiğini ifade etti.

Yeni Şafak
21:32 - 16/11/2015 Monday
Güncelleme: 22:52 - 16/11/2015 Monday
Yeni Şafak

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Büyük Ortadoğu Projesi'nin günümüzle kurduğu köprüleri ve Paris saldırısı bağlamında IŞİD'i değerlendirdi.



Tvnet ekranlarında Karşı Karşıya adlı programa konuk olan İbrahim Karagül, önemli açıklamalarda bulundu.



Karagül'ün açıklamasından satır başları:


"Refah seviyesi yüksek ve paylaşımlı bir dünya için Amerika'ya 96'lara kadar açık çek verdi tüm dünya. Yeni bir dünya vesayeti kurmaya çalıştılar.



28 Şubat o dönemin bir yansımasıydı. İnci bir dizayndı ve Türkiye'de uygulandı. İslam dünyasının merkezi diye. 28 Şubat bir küresel projeydi, dışarıda dizayn edildi. 28 Şubat, toplumsal dönüşüme karşı bir karşı-devrimdi.



ABD, küresel kredisini kaybetti. ABD, Batı ile ikili pazarlıklara girişiyordu. Bu düzen ve denge bozuldu. Dünyanın çıplak hali görünmeye başladı.



Türkiye, Büyük Ortadoğu Projesi'ni bir şekilde şartlar gereği politik bir taktik manevra olarak kullandı. Bunun için kabul edildi.



7 Haziran'da çıkan sonuç bir yıl sürseydi, kaos çıkacaktı ve Türkiye'nin çivisi çıkacaktı. Bu noktada 1 Kasım devrim niteliğindedir.



HDP karargahları, terör karargahlarına dönüştü. Önceden terör saldırıları vardı, şimdi işgaller var. Bu işgallerle medya karargahlarının dedikleri birbirini tamamlıyor. O yüzden onlara iç işgalciler diyorum.



Suriye'de örgütler üzerinden devletler savaşı yaşanıyor. Avrupa'da IŞİD'liyi havalanında yakalıyorlar ama bir şey yapmıyorlar ve Türkiye'ye gelmesine izin veriyorlar. PYD üzerinden Türkiye'yi çevreleme politikası izliyorlar."




#ibrahim karagül
#tvnet
#açıklama
8 years ago