|

Ayberk Atilla son yolculuğuna uğurlandı

Usta tiyatro sanatçısı Ayberk Atilla, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 71 yaşında hayatını kaybeden Atilla için, bugün Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Yeni Şafak
13:52 - 22/01/2017 Pazar
Güncelleme: 16:56 - 22/01/2017 Pazar
IHA
Ayberk Atilla için, bugün Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlendi.
Ayberk Atilla için, bugün Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlendi.

Bir süredir mesane kanseri tedavisi gören ve dün hayatını kaybeden usta oyuncu Ayberk Atilla için Kerem Yılmazer Sahnesinde tören düzenlendi. Usta sanatçının sevenleri gözyaşlarına hakim olamazken, törende duygusal anlar yaşandı.



71 yaşında hayatını kaybeden usta oyuncu Ayberk Atilla için Kerem Yılmazer Sahnesi'nde tören düzenlendi. Usta sanatçının naaşı, dev Türk bayrağı asılan tiyatro sahnesine getirildi. Törene usta oyuncu Ayberk Atilla'nın eşi Gül Atilla başta olmak üzere Demet Akbağ, sanatçının son rol aldığı dizilerden “80'ler" dizisinin tüm oyuncuları, Şehir Tiyatrolarının yöneticileri ve çalışma ekibi, oyuncu arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı. Tören, Ayberk Atilla'nın kısa biyografisinin okunmasının ardından saygı duruşuyla devam etti. Daha sonra sahneye çıkan meslektaşları, usta sanatçıyı anarak kendisine rahmet diledi. Usta sanatçının sevenleri gözyaşlarına hakim olamazken, törende duygusal anlar yaşandı.



Usta oyuncunun meslektaşı ve çeşitli yapımlarda uzun yıllar birlikte çalıştığı rol arkadaşı Sinan Bengier, “Rol icabı çok hastanede yattığımız oldu. Çok ölen insanı oynadık. O hep güzeldi. Binlerce bardak çay içtik beraber. Falına bakılmamış binlerce fincan kahve, binlerce kilometre yol yaptık. Sahnede yüzlerce oyuncuyla oynadım ama elektriğimin bu kadar tuttuğu bir oyuncu bir daha gelir mi bilmiyorum. Birbirimizin gözünden her şeyi anlardık. Başımız sağolsun" dedi.



Ayberk Attila ile birçok projede bir arada çalıştıkları söyleyen Tolga Çevik de cenazeye katılan isimler arasındaydı. Çevik," Çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Dünya beyefendisi bir insanı kaybettik. İstanbul beyefendilerinin yavaş yavaş aramızdan ayrıldığı bir dönem maalesef"diye konuştu.



İçmeyen bir insanı kaybettik

Ayberk Attila'nın en yakın arkadaşlarından oyuncu Sinan Bengier de kafama estiği zaman 'çayı koydum atla gel' dediği bir adamı kaybettiğini söyledi. Bengier Attila için, " Beraber her şeye güldüğümüz adamı kaybettim. Herkes bizi içkici biliyor. İçmeyen bir adamı kaybettik. Çok şeyi paylaştığım bir insandı. Allah rahmet eylesin"dedi.



Altan Erkekli: Bizi güzele yönlendiren bir ağabeyimizdi

Ayberk Attila ile 300'ün üzerinde oyunda aynı sahneye paylaştıklarını söyleyen Altan Erkekli de Attila'yı, " Bu toprakların yetiştirdiği çok sevgi dolu, narin, yetenekli, kimseyi kırmayan sevgili bir ağabey, pozitif duygularıyla bizleri güzele yönlendiren bir ağabeyimizdi" diye tarif etti.



Yapılan anma konuşmalarının ardından usta sanatçının dostları veda etmek üzere sahneye çıktı. Sahnede usta sanatçının tabutuna sarılan ve tabutunu öpen dostları gözyaşlarına boğuldu. Daha sonra omuzlara alınan usta sanatçı Ayberk Atilla'nın naaşı, cenaze namazı kılınmak üzere Üsküdar Şakirin Camii'ne götürüldü.


#Ayberk Atilla son yolculuğuna uğurlandı
#Ayberk Atilla
#Ayberk Atilla hayatını kaybetti
7 yıl önce