|

Aziz Sancar, Anıtkabir'de dua etti

Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Prof.Dr. Aziz Sancar, Anıtkabir'i ziyaret etti. Sancar, ailesiyle birlikte saygı duruşunda bulunduğu sırada ise dua etti.

Yeni Şafak
17:52 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 18:15 - 15/12/2015 Salı

Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar eşi ve kızı ile Anıtkabir'i ziyaret etti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine eşi Gwen Sancar ve kızı Rose ile birlikte Türkiye'ye gelen Prof. Dr. Sancar, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Anıtkabir'i de ziyaret etti. Prof. Dr. Sancar, eşi Gwen ve kızı Rose ile Atatürk mozolesine karanfil bıraktı. Sancar, ailesiyle birlikte saygı duruşunda bulunduğu sırada ise dua etti.



Anıtkabir ziyaretine ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sancar, "Halkın bu kadar ilgisi bana gerçekten çok dokunuyor. Sağ olsunlar kadir biliyorlar, hoşuma gitti" diye konuştu.



Anıtkabir'deki vatandaşların yoğun ilgisinden rahatsız olmadığını ifade eden Sancar, fotoğraf çektirmek, konuşmak ve kucaklamak isteyenlerden de rahatsız olmadığını belirtti.



Bir gazetecinin, "Anıtkabir'de özellikle mozolenin önünde sanıyoruz, dua ettiniz" sözleri üzerine Sancar, "Müslüman bir kabre giderseniz Fatiha okursunuz. Tabii Atatürk'ün ruhuna fatiha okudum" yanıtını verdi.



Prof. Dr. Sancar, yarın sabah Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de bir araya geleceğini bildirdi.



Prof. Dr. Sancar eşi ve kızıyla daha sonra hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından Atatürk Müzesi'ni ziyaret etti.



Aziz Sancar'ın aldığı Nobel Ödülü'nün Madalya ve Sertifikası Anıtkabir'de sergilenecek.


#aziz sancar
#anıtkabir
#dua
8 yıl önce