|

Bağlama ustasının 'vergi' zaferi

2012'den bu yana 15 bin lira vergi ödediğini belirten bağlama imalatçısı ve ustası Şentürk İyidoğan, Sivas Vergi Mahkemesi'ne yaptığı başvuru sayesinde, bağlama ustalarının vergiden muaf tutulmasının yolunu açtı.

Yeni Şafak
10:40 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:31 - 3/02/2016 Çarşamba
AA

Sivas Vergi Mahkemesi, bağlama ustası Şentürk İyidoğan'ın açtığı dava kapsamında, bağlama imalatının vergiden muaf tutulmasına karar verdi.



El dokuma işleri, bakır işlemeciliği gibi bazı el sanatlarının vergiden muaf tutulması, bağlama imalatının ise bunun dışında olması nedeniyle Sivas Vergi Mahkemesine başvuran İyidoğan, davayı kazanarak bağlama ustalarının vergiden muaf tutulmasının yolunu açtı.




2012 yılından bu yana yaklaşık 15 bin lira vergi ödediğini belirten İyidoğan, bu kararla emsal oluşturacak davayı kazandı.



Mahkeme kararında, "Davacı tarafından gerçekleştirilen bağlama imalatı faaliyetinin Gelir Vergisi Kanunu'nun ilgili maddesinde belirtilen, geleneksel, kültürel, sanatsal değeri bulunan ve kaybolmaya yüz tutan meslek kollarından biri olarak esnaf muaflığı kapsamında bulunduğu sonucuna ulaşıldığından tesis edilen dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunamamıştır" ifadesine yer verildi.


#Şentürk İyidoğan
#Sivas Vergi Mahkemesi
8 yıl önce