|

Bahadır Yenişehirlioğlu okurlarıyla buluştu

Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ve Ahmed Günbay Yıldız, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı"nda kitapseverlerle buluştu. Yazar Yenişehirlioğlu, kitabının 15 Temmuz'u anlatan ilk eser olduğunu söyleyerek, "Sorumluluk olarak yapılmış bir çalışmadır. Geri dönüşler de çok güzel. Gecede iki saat uyuyarak 6 ayda hazırladım" diye konuştu.

Yeni Şafak
14:44 - 5/03/2017 Pazar
AA
Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ve Ahmed Günbay Yıldız, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı"nda kitapseverlerle buluştu.
Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ve Ahmed Günbay Yıldız, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı"nda kitapseverlerle buluştu.

Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu ve Ahmed Günbay Yıldız, Pozitif Fuarcılık ve Basın Yayın Birliğince düzenlenen "4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı"nda kitapseverlerle buluştu. Albayrak Medya Grubu'nun sponsor olduğu fuarda, Timaş Yayınları standında açıklamada bulunan Yenişehirlioğlu, kitap fuarlarının esas amacının okuyucuyla yazarı buluşturmak olduğunu söyledi.



Yenişehirlioğlu, yazar ile okurun fuar kapsamında bire bir sohbet etmesinin önemli olduğunun altını çizerek, "Birbirini hiç tanımayan insanların bu sayede iletişime geçmiş olması, kelamın dışında, yazarla bizatihi konuşması hem yazar hem de okur açısından çok önemli. Bu yüzden ben de fuarlara katılmayı çok seviyorum" dedi.



"Romanı yazmaya 15 Temmuz gecesi karar verdim"


"Kara Güneş" adlı 15 Temmuz darbe girişimini anlatan romanının kısa süre önce yayımlandığını kaydeden Yenişehirlioğlu, kitabın ilk baskısının tükendiğini belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz gecesi hepimizi sokağa davet ettiği andan itibaren bu romanı yazmaya karar vermiştim. O gece yaşadıklarımızdan ziyade, 40 yıl önce bu yapılanmanın nasıl başladığını yeni nesle anlatmak gerekiyordu. Çünkü 15 Temmuz'u bugün yaşayanlar deneyimledi ama 40 yıl önce bunun nasıl başladığını bilmiyorlardı. Bu hain kalkışmanın yapı taşlarını ve kodlarını doğru anlatabilmek ve genç nesillere doğru sunabilmek için 40 yıl öncesinden başladım." ifadelerini kullandı. Yazar Yenişehirlioğlu, kitabının 15 Temmuz'u anlatan ilk eser olduğunu söyleyerek, "Sorumluluk olarak yapılmış bir çalışmadır. Geri dönüşler de çok güzel. Gecede iki saat uyuyarak 6 ayda hazırladım" diye konuştu.



15 Temmuz'a farklı bir bakış


Fuarda kitaplarını imzalayan Ahmed Günbay Yıldız ise okuyucunun gösterdiği ilginin güzel olduğunu dile getirdi.



Yıldız, "Son Kale" adlı kitabının dün itibariyle satışa sunulduğunu kaydederek, "İçeriğinde küçük ve büyük vatan olarak bölümler var. Küçük vatan aile, büyük vatan ise ülkemiz. Vatan, bayrak sevgisi ve aile sevgisi bütünlüğünü anlatan, 15 Temmuz kalkışmasıyla sonu biten bir roman. Aile ve vatan kavramları üzerinden giden bir hikayeyi anlatıyor" değerlendirmesinde bulundu.



Çok sayıda söyleşi ve imza günü etkinliğinin gerçekleştirildiği, yazar ile okuru buluşturan fuar bugün sona erecek.









#4. CNR Uluslararası Kitap Fuarı
#Bahadır Yenişehirlioğlu
#Ahmed Günbay Yıldız
7 yıl önce