|

Bakü’de Türk filmi rüzgarı

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 4. Türk Filmleri Haftası, yönetmen Mehmet Gün’ün ‘Güller’ filmiyle kapılarını açtı. Sinemaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte “Seni Seviyorum Adamım”, “Güller”, “Anons”, “Hay”, “Can Feda” filmleri 27 Kasım’a kadar ücretsiz izlenecek.

Yasemin Asan
04:00 - 25/11/2018 Pazar
Güncelleme: 22:23 - 24/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hafta kapsamında yönetmen ve oyuncular, Bakü Devlet Üniversitesi ile Medeniyet ve İncesenet Üniversitesi’nde düzenlenecek söyleşilere katılacak.
Hafta kapsamında yönetmen ve oyuncular, Bakü Devlet Üniversitesi ile Medeniyet ve İncesenet Üniversitesi’nde düzenlenecek söyleşilere katılacak.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 4. Türk Filmleri Haftası, sinemaseverlere kapılarını açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Yerli Düşünce Derneği'nin düzenlediği haftanın açılışına, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan milletvekilleri ile sinema ve sanat camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Gecede ‘Seni Seviyorum Adamım’ filminin oyuncusu Gizem Karaca, ‘Güller’in oyuncusu Deniz Oral ve filmin yönetmeni Mehmet Gün, ‘Anons’ filminin yapımcısı Halil Kardaş, ‘Diriliş Ertuğrul’un oyuncularından Sezgin Erdemir, ‘Hay’ filmin yönetmeni Ahmet Edebali ve Türk Film Haftası Sanat Koordinatörü Öner Kılıç da bulundu.

TÜRK DÜNYASI SİNEMA FONU OLUŞTURULMALI

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Türk Filmleri Haftası’yla amacımız, ayrı beşiklerde büyümüş kardeşleri sinema yoluyla tekrar bir araya getirmek. Türk dünyasının sinemacılarının bir araya gelmesi gerekiyor. Türkçe konuşan ülkeler bir Türk dünyası sinema fonu oluşturabilir. Bizim anlatacak hikayelerimiz, gerçek kahramanlarımız, medeniyetimiz var. Bu medeniyetin de anlatılması lazım” dedi.

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, programa olan yoğun ilgiye dikkat çekerek, “Türk sinemasının güzel yapıtlarını 1 hafta boyunca Azerbaycanlı kardeşlerimize sunuyoruz. Bu yıl yine Azerbaycan’da çok büyük bir ilgi var. Birlikte bu bölgede etkinliğimizi, Türkiye’nin etkinliğini, Türkiye’nin dizilerinin etkinliğini, sinemasının etkinliğini artırmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Azerbaycan'da 27 Kasım tarihine kadar “Seni Seviyorum Adamım, Güller, Anons, Hay, Can Feda” filmleri ücretsiz izlenecek. Seanslar sonrasında yapımcı, yönetmen ve oyuncular izleyiciler ile söyleşiler gerçekleştirdi.

#Yalçın Topçu
#Bakü
#Azerbaycan
5 yıl önce