|

Balıklıgöl'de ziyaretçi yoğunluğu

Türkiye'deki inanç merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'daki Balıklıgöl Yerleşkesi, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Yeni Şafak
08:38 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:24 - 4/04/2016 Pazartesi
AA

Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı.



Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve bundan dolayı ''peygamberler şehri'' olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyeli barındırıyor.



Bahar mevsiminin gelmesiyle hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu kentte, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar park ve bahçelere akın etti. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaraya girerek, dönemin hükümdarı Nemrut'un zulmünden kurtulmak için annesi tarafından burada bir süre gizlenen peygamberin hatırasının bulunduğu mekanda dua ediyor.



Daha sonra Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl'e geçen vatandaşlar, satın aldıkları yemleri balıklara atarak vakit geçiriyor.



Hafta sonu dolayısıyla yoğunluğun yaşandığı yerleşkeyi gezen ziyaretçiler, yerleşke içerisinde bulunan Ayn-ı Zeliha Gölü'ünde kayığa binerek hatıra fotoğrafı çektiriyor.

#Balıklıgöl
#Hazreti İbrahim
#Şanlıurfa
#Turist yoğunluğu
8 yıl önce