|

Başkan Erdoğan'dan Kerbela mesajı

Başkan Erdoğan, yayımladığı mesajda "10 Muharrem 61 tarihinde vuku bulan Kerbela hadisesi ve orada yaşanan katliam, üzerinden geçen 1379 yıla rağmen yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:24 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 18:54 - 20/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Başkan Recep Tayyip Erdoğan
Başkan Recep Tayyip Erdoğan

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin Kerbela'da şehit edilmesinin 1379'uncu yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Erdoğan, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

"10 Muharrem 61 tarihinde vuku bulan Kerbela hadisesi ve orada yaşanan katliam, üzerinden geçen 1379 yıla rağmen yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) torunu Hazreti Hüseyin'in (R.A.) de şehid edildiği Kerbela olayı, Müslümanlara tefrika ve husumet değil, muhabbet ve birliğin lazım olduğu gerçeğini her yıl bizlere bir kez daha hatırlatıyor.



Cenab-ı Allah'tan gönüllerimizi Kerbela çölü olmaktan korumasını, İslam alemini birliğe, beraberliğe, uhuvvete ve kardeşliğe sevk etmesini niyaz ediyorum.

Hazreti Hüseyin (R.A.) ile Ehl-i Beyt'in tüm mensuplarını rahmetle yad ediyor, tutulan Muharrem oruçlarının ve ifa edilen ibadetlerin Hakk katında kabul olmasını diliyorum."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kerbela
5 yıl önce
default-profile-img