|

Batman'da 2 bin öğrenci stadyumda kitap okudu

Batman'ın Kozluk ilçesinde "Batman Her Yerde Okuyor" Projesi kapsamında stadyumda bir araya gelen 2 bin öğrenci kitap okudu.

Yeni Şafak
22:18 - 3/11/2017 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 3/11/2017 Cuma
AA
Bir grup öğrenci bir araya gelerek sahada 'Oku' yazısı oluşturdu
Bir grup öğrenci bir araya gelerek sahada 'Oku' yazısı oluşturdu

Batman'ın Kozluk ilçesinde "Batman Her Yerde Okuyor" Projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Kozluk İlçe Stadyumu'nda bir araya gelen yaklaşık 2 bin öğrenci, sahada bir grup öğrenci tarafından oluşturulan "Oku" yazısının ardından 20 dakika kitap okudu.

Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, burada yaptığı konuşmada, valiliğin başlattığı kampanyaya destek olmak için etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Toplumda sağlıklı bireylerin yetişmesi açısından okumanın önemli olduğu vurgulayan Bilici, "Yaptığımız etkinlikte halı sahanın zemininde Kuran-ı Kerim’in ilk emri olan 'Oku' kelimesini öğrencilerden oluşan bir figürle sembolize ettik. Bizler de ilçe protokolü olarak öğrencilere katılım sağladık." dedi.

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Merkezlerinde gençler Kitap Okuma Halkaları oluşturuyor, oluşturulan halkalar kapsamında her ay bir kitap okuyan gençler Gençlik Merkezlerinde bir araya gelerek kitap kritiği gerçekleştiriyor. Spor Bakanlığı’nın Kitap okuma halkalarında 2017 yılı içerisinde 1223 halkada yaklaşık 20 bin genç kitap okudu ve kritiğini gerçekleştirdi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Veysi Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İlkay Güleryüz, AK Parti İlçe Başkanı Abdüllatif Baltaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


#Batman
#Kozluk
6 yıl önce