|

Ben 39 yaşındayım ama yüzüm 23 yaşında

İzmir'de 3,5 yaşındayken ateşin üzerine düşmesi sonucu yüzü tamamen yanan Türkiye'nin 4. yüz nakli yapılan Turan Çolak, nakille geçen 3,5 yılın ardından hayatındaki değişikliklerin mutluluğunu yaşıyor.

Yeni Şafak
11:35 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:43 - 5/02/2016 Cuma
AA

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 3,5 yıl önce yüz nakli olan ve bir süre önce hayatını böbrek nakilli Bircan Çolak ile birleştiren Turan Çolak, yeni yüzüyle gelen mutluluğunu paylaştı. Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzünün kendisine nakledildiğini hatırlatan Çolak, nakilden önceki hayatının büyük zorluklar içerisinde geçtiğini ifade etti.



Çocukluğunun hastanelerde geçtiğini anlatan Çolak, sokakta yürürken çocukların kendisinden korktuğunu, insanların ise "Bu nasıl biri. Yüzüne ne olmuş" gibi konuşmalar yaptıklarını ifade etti.



Çolak, 35 yılının bu şekilde geçtiğini ve sürekli şapka takarak sokağa çıktığını vurgulayarak, Türkiye'de yüz nakli yapılıyor olmasının kendisi için büyük bir şans olduğunu ifade etti.



"Nakilden sonra hiç şapka takmadım"


Nakilden sonra çocukların artık kendisinden korkmadığını dile getiren Çolak, "Tıraş nedir bilmiyordum. Şimdi 3 günde bir sakal, bıyık çıkıyor. Sakal ve bıyığın çıkması hala bende heyecan yaratıyor. Bir yere gittiğimde kimse bana bakmıyor. Görenler bana 'Gözünden rahatsız mısın?' diye soruyor. 'Rahatsızım' diyorum. Yüz nakli olduğumu anlamıyorlar bile. Bazen 'yüz nakilliyim' deyince çok şaşırıyorlar. Saçlarım yoktu şimdi var diyorum. Önceki fotoğrafımı gösterince değişime inanamıyorlar" diye konuştu.



Çolak, bir insanın saçlarını taramasının büyük bir zevk olduğunu anlatarak, "Nakilden önce şapkasız gezmiyordum. Kafam yanıktı. Nakilden sonra hiç şapka takmadım. Saçlarımı tarıyorum" dedi.



"Eşimle tanıştım ve birbirimizi sevdik"


Yüzü bağışlayan aileyle sürekli görüştüğünü anlatan Çolak, ailenin kendisini çocukları gibi gördüğünü belirtti.



Çolak, yüzü bağışlayan kişinin 19 yaşında olduğu için kendisinin de genç göründüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Ben 39 yaşındayım ama yüzüm 23 yaşında. Çok genç bir insanın yüzü bana nakledildi. Yüzümden çok memnunum. Mimiklerim de oturdu. Daha da iyi olacak. Gün geçtikçe yüzümün daha da oturduğunu hissediyorum. Daha yakışıklı olacağım inşallah. Yüzümün de hayatımın da değişeceği aklıma gelmezdi. Mesela evlenmek bana çok uzaktı. Evleneceğim hiç aklıma gelmezdi. 'Kızlar beğenmez' diye düşündüğüm için hiçbir çaba bile göstermiyordum. Nakil olduktan sonra kendime cesaret geldi. Eşimle tanıştım ve birbirimizi sevdik. Şimdi mutlu bir hayat yaşıyorum."



"Benim gözümde dünyanın en yakışıklı adamı"


Turan Çolak'ın eşi Bircan Çolak ise kendisine de 5 yıl önce böbrek nakli yapıldığını anlattı.



Eşiyle hastanede tanıştığını belirten Bircan Çolak, sözlerini şöyle tamamladı: "Turan'ı televizyonda hiç görmemiştim. Hastanede tanıştık. 1 yıl kadar birbirimizi tanıdık. Bana geçmişte yaşadıklarını, hatalarını, hayallerini her şeyini anlattı. Dürüst davrandı. Ona güvendim. Konuştukça birbirimizi anladık. Sevmeye başladık. Kalbini ve iç güzelliğini sevdim. Yüzü çok güzel. Kendi gözümle baktığım zaman dünyanın en yakışıklı adamı. Yüzü çok genç duruyor. Benden genç duruyor. Bu kadar genç görünmesi bazen kıskançlığa yol açıyor."

#Akdeniz Üniversitesi
#Turan Çolak
#yüz nakli
#Akdeniz Üniversitesi Hastanesi
#nakil
8 yıl önce