|

Beyoğlu'nda işletmeler 'Beyaz Zambak' açtı

Beyoğlu Belediyesi'nin uygulamaya koyduğu projeyle hijyen kurallarına uyan 3 bin işletmeden 221'ine törenle yeniden 'Beyaz Zambak' sertifikası verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, hedeflerinin Beyoğlu'ndaki hijyen çıtasını daha yükseklere taşımak olduğunu söyledi

Oktay Mehmet
00:00 - 12/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 03:37 - 12/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Beyoğlu'nda işletmeler 'Beyaz Zambak' açtı
Beyoğlu'nda işletmeler 'Beyaz Zambak' açtı

Beyoğlu Belediyesi, halkın daha temiz ve güvenli gıda tüketimini sağlamak ve işletmelerin hijyen kalitesini artırmak amacıyla hayata getirdiği 'Beyaz Zambak' projesini basına tanıttı. Beyoğlu Gençlik Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, projeye destek veren Diversey Türkiye ve Kafkasya/ Asya Cumuriyeti Genel Müdürü Cem Yengül ile Aydın Üniversitesi Gıda ve Hijyen bölümü Başkanı Prof. Dr. Candan Varlık'ın yanı sıra işletme sahipleri katıldı. Belediye Başkanı Demircan, 5 yıl önce uygulamaya koydukları 'Beyaz Zambak' projesinin Beyoğlu'nda toplam kalitenin yanı sıra bölgenin rantını da artırdığını söyledi. Yapılan denetimler sonunda Beyoğlu'nda 3 bin işletmeden 241'nin yeniden 'Beyaz Zambak' sertifikası almaya hak kazandığına dikkat çeken Belediye Başkanı Demircan, bu işletmelerin aynı zamanda müşteri önünde iyi bir pozisyon yakalayarak diğerlerinden farklı olduklarını ortaya koyduklarını söyledi.

BEYOĞLU'NUN HİJYEN ÇITASI YÜKSELDİ

Beyoğlu ilçesinin temel geçim kaynağının hizmet sekötrü ve turizm olduğunu hatırlatan Demircan, şöyle konuştu: “İlçedeki 150 otelin 20 bin yatak kapasitesi bulunuyor. İlçe yerli ve yabancı popilaritesi ile yüksek bir müşteri kadrosuna hizmet ediyor. Mevcut 3 bin restorandın büyük bölümü turistik işletmelerden oluşuyor. Beyoğlu'nda hizmet veren ticari işletmeler ayakta kalabilmek için kendi kalitelerini belirli bir yere taşımak zorunda.' Demircan 'Peyaz Zambak' için kendilere başvuran işletmeleri denetledikten sonra krtiterlere uygun olanlara 'Beyaz Zambak' sertifikası verdiklerini ve 6 aylık zaman diliminde kontrolleri sürdürdüklerini kaydetti. Demircan, “Eğer bugün Beyoğlu ve Beyoğlu'ndaki işletmelerin kalitesi bir yere ulaşmışsa bunda 'Beyaz Bayrak' projesinin etkisi büyük' dedi. Toplantı sonunda Ahmet Misbah Demircan ve Diversey Genel Müdürü Cem Yengül 'Beyaz Zambak' almaya hak kazanan işletmelerin sahiplerine sertifikalarını takdim ettikten sonra yeni sertifika alan 'Big Chef' isimli gıda işletmesini denetlediler. Diversey Türkiye ve Kafkasya/ Asya Cumuriyeti Genel Müdürü Cem Yengül ise daha sağlıklı bir neslin yetişmesine katkı sağlamak için sosyal sorumluluk olarak gördükleri çalışmalara destek vermeyi sürdürdüklerini söyledi.


Tüketiciye büyük görev düşüyor

İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda v e Hijyen bölümü Başkanı Prof. Dr. Candan Varlık hijyen konusuna herkesin dikkat etmesini istedi. Daha önce bazı küçük işletme sahiplerinin müşterinin satın aldığı ürünü paketlemeden önce parmağını ağzına götürdüğü hatırlatan Varlık, “En büyük görev biz tüketicilere düşmekte. Elini ağzına burnuna götüren işletme sahiplerinden alışverişi keserek onları cezalandırın' dedi.


13 yıl önce