|

Bileklik satarak dünyayı geziyor

Dünyayı gezmek için işinden istifa eden 22 yaşındaki Berkan Bilgiç, sokaklarda kendi yaptığı bileklikleri satarak dünyayı dolaşıyor. Türkiye'de 35 şehri gezdikten sonra Artvin'den Gürcistan'a geçen Berkan Bilgiç, şu an Malezya'da. 8 ayda 13 ülke gezen Bilgiç, rotayı Asya'ya çevirmek istiyor.

Yeni Şafak
13:07 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 13:22 - 7/11/2017 Salı
AA
22 yaşındaki Berkan Bilgiç, Asya ülkelerini gezmek istiyor.
22 yaşındaki Berkan Bilgiç, Asya ülkelerini gezmek istiyor.

Dünyayı gezmek için işinden istifa eden 22 yaşındaki Berkan Bilgiç, sokaklarda kendi yaptığı bileklikleri satarak dünyayı dolaşıyor.

Hayatını dünyayı dolaşmaya adayan Bilgiç, 5 dolar ile çıktığı yolda bileklik ve boncuk satarak dünyayı turluyor. Bilgiç, gittiği ülkelerde sokaklarda yatıyor.

  • 8 ayda 13 ülke dolaştı. İstanbul’da bir mağazada satış elemanı şefi olarak çalıştığı işinden 8 ay önce dünyayı dolaşmak için istifa eden Bilgiç, bileklik satarak şu ana kadar 13 ülke dolaştı.

Artvin'den Malezya'ya

Gezi macerasına, İstanbul’dan otostop çekerek başlayan Bilgiç, Türkiye’de 35 şehri gezdikten sonra, tekrar otostop yoluyla Artvin'den Gürcistan’a geçti.

Şu an Malezya’da bulunan Bilgiç, yaptığı açıklamada, “İlk olarak Türkiye’de görmediğim 35 şehri otostop ile gezdim. Daha sonra Artvin’den tekrar otostop ile Gürcistan’a geçtim. Gürcistan’da sokaklarda yatıp, yine sokaklarda elimle yaptığım bileklikleri satarak para biriktirdim. Daha sonra ise yine otostop ile Ermenistan ve İran’a gittim. Buralarda tekrar para biriktirerek, uçakla Kosova’ya geçtim. Kosova’dan da otostopla Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ ve Arnavutluk’a geçerek Balkan ülkelerini gezme fırsatı buldum.” dedi.



Yeni rota Asya

Asya turuna ilk olarak Malezya’dan başladığını belirten Bilgiç, “Asya turu için ilk olarak uçakla Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a geldim. Daha sonra otostop çekerek kara yoluyla komşu ülkeler Singapur ve Tayland’a giderek bileklik sattım ve bu ülkeleri dolaşma fırsatı buldum. Şu an tekrar para kazanmak için Malezya’da bileklik satıyorum.” diye konuştu.

Bilgiç, bir yıl boyunca Asya’da bileklik satarak buradaki tüm ülkeleri gezmeyi planladığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:


#Berkan Bilgiç
6 yıl önce