|

Bilgi Evleri Öykü Yarışması sonuçlandı

Bu yıl ilk kez düzenlenen Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri Öykü Yarışması’ nda ödüller, gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

Yeni Şafak
08:09 - 17/02/2015 Salı
Güncelleme: 06:12 - 17/02/2015 Salı
Yeni Şafak
Edebiyat dünyasına yeni eserler ve yeni isimler kazandırma hedefiyle yola çıkan Bilgi Evleri, bu yıl ilkini düzenlediği öykü yarışmasında yoğun bir ilgiyle karşılaştı. 7’ den 70’ e her yaştan üyenin katılımıyla 800’ ün üzerinde eser bir araya getirildi. Gönderilen öyküleri titizlikle değerlendiren Prof. Dr. Fatih Andı, Bestami Yazgan, Cemal Şakar, Necip Tosun, Güray Süngü, Akif Hasan Kaya ve Aykut Ertuğrul' dan oluşan özel jüri, ödül verilecek eserleri kararlaştırdı. Dereceye giren öykülerin ödülleri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen görkemli bir törenle sahiplerine takdim edildi.

Öykü Yarışması Ödül Töreni, sahne performanslarıyla davetlileri adeta büyüledi. 2014 Yetenek Sizsiniz Şampiyonları Kıvanç & Burak’ ın sahne performansları ilgiyle takip edildi. Ardından Bilgi Evi öğretmenleri tarafından hazırlanan “Öykü Yarışması” kısa filmi davetlilere sunuldu. Heyecanlı bekleyiş, dereceye giren öykülerin açıklanmasıyla yerini büyük bir sevinç ve mutluluğa bıraktı. Öncelikle mansiyon ödülü alan üyelerin isimleri açıklanırken daha sonra jüri özel ödülü açıklandı. Öykü yarışmasına katıldıktan sonra vefat eden Nihal Gündüz adına, eşi Hasan Gündüz’ e jüri özel ödülünü Belediye Başkanı Murat Aydın bizzat takdim etti. Yaşanan bu duygusal anların ardından tüm gruplarda üçüncü, ikinci ve birinci olan eserler sırasıyla açıklandı. Eser sahipleri ödüllerini AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ ın elinden alırken jüride yer alan çok değerli yazarlar da unutulmadı. İlk kez düzenlenen Bilgi Evleri Öykü Yarışması’ na verdikleri destekten dolayı kendilerine plaket takdim edildi. 


Ak Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim 

“Dereceye giren tüm Bilgi Evi üyelerini yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Çok güzel bir günde birlikteyiz. Ak Parti belediyeciliğinin bu manada gururu olan, örnek belediyeciliğiyle kültürel anlamda İstanbul’ umuzda yaptıklarını her birimize gösteren değerli başkanımıza ve ekibine tekrar şükranlarımı sunuyorum. Burada mürekkebi kâğıtla, mürekkebi kitapla buluşturan bir anlayışı görmüş olduk. Ben, özellikle sahneye çıkan kardeşlerimi gördüğümde çok heyecanlandım. Çünkü her yaştan gencimizi, her yaştan kardeşimizi görmüş olduk. Bizim gücümüzün de bu olduğunu düşünüyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Kıymetli jüri üyelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Yeni Sait Faik Abasıyanıkların, Sabahattin Alilerin, Necip Fazılların inşallah bu tür organizasyonlarla, Bilgi Evlerinde yapılan faaliyetlerle İstanbul’umuzda yeşereceğini belirtmek istiyorum. Hakk’ ın rahmetine kavuşan Merhume Nihal Gündüz’ e Yüce Allah’ tan rahmet diliyorum.  En büyük öykü olan, en büyük serüven olan bu hayat serüveninin sonunda Rabbimin hepimizi cennetiyle şereflendirmesini niyaz ediyorum. Hepinize saygılar, sevgiler sunuyorum. Nice güzel günlerde buluşmak ümidiyle Allh’a emanet olun.” diyerek sözlerini tamamladı.

 
#Sait Faik Abasıyanık
#Sabahattin Ali
#Necip Fazıl
9 yıl önce