|

Bir iyilik projesi: Hamurumuzda İyilik Var

43 yıllık geleneğin devamında kurulan Haseki Kadın Vakfı'nın 'Hamurumuzda İyilik Var' sosyal sorumluluk projesinin tanıtım gecesi, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Yeni Şafak
10:43 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 08:47 - 5/02/2016 Cuma
Diğer

Bundan tam 43 yıl önce 'Hanımlar İlim ve Kültür Derneği adı altında kurulan bugün gelinen noktada ilk kadın sivil toplum olma özelliğini kimliğinde bulunduran 'Haseki Kadın Vakfı' bir sosyal sorumluluk etkinliğine daha imza atıyor.



'Anne' kuruluşa genç beyinler


1973 yılında Gülsem Ataseven, Fatma Çalıkavak ve Fevziye Nuroğlu gibi isimlerin tohumlarını attığı 'Hanımlar İlim ve Kültür Derneği 'anne' kuruluş olarak faaliyete geçen vakıf günümüzde birçok projeye gençleri de dahil ederek başta üniversite öğrencileri, eşi olmayan, çalışamayan ihtiyaç sahibi insanlara ulaşıyor. Vakfın kuruluş sloganlarından biri olan 'çok sayıda insana yardım' İKADER, Gökkuşağı Kadın Platformu gibi STK'lardan da destek görüyor.



İstanbul'un birçok işletmesinden destek


İstanbul'daki belirli kafe-restoranlarda uygulanacak olan Hamurumuzda İyilik Var Projesiyle; işletme müşterileri, fiyatı 1tl olan kurabiyelerden kolaylıkla sipariş verebilecek ve aynı zamanda bir iyilik ve sosyal sorumluluk projesinin parçası olabilecek.



Amaç daha fazla kitleye ulaşmak


Hamurumuzda İyilik Var projesi ile ihtiyaç sahipleri için yardım toplamanın ötesinde her gün farklı profillerdeki insanları ağırlayan gıda işletmelerinin katkısı ile iyilik ve yardımlaşma kavramlarının daha geniş kitlelere yayılması ve gündemde kalması sağlanacak.



Vakıf, bünyesindeki çok sayıda etkinliğini Bayrampaşa Medresesi Külliyesi'nde sürdürüyor.


#Haseki Kadın Vakfı
#Hamurumuzda İyilik Var
8 yıl önce