|

Bir zamanlar dinlenme rekoru kıran Müslüm Gürses şarkıları

Arabesk müziğin ‘babası’ olarak bilinen Müslüm Gürses’in hayatını anlatan Müslüm filmi ile şarkıları bir anda müzik listelerini alt üst etti. Son yıllara pop ve rock tarzındaki parçaları ile entelektüel kesimin de kalbinde taht kuran Müslüm Baba’nın gelmiş geçmiş en çok dinlenen şarkılarını sizler için derledik.

Yeni Şafak
13:03 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 16:36 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Müslüm Gürses
Müslüm Gürses

Son yıllarda bazı pop ve rock tarzındaki parçaları repertuvarına katan Müslüm Gürses, Bülent Ortaçgil'in "Sensiz Olmaz", Nilüfer’in "Olmadı Yar", Teoman’ın "Paramparça", Tarkan’ın "İkimizin Yerine", Şebnem Ferah'ın '"Sigara" ve Kenan Doğulu'nun '"Tutamıyorum zamanı" adlı çalışmalarını seslendirdi.

Hayatının anlatıldığı Müslüm filmi ile toplumun her kesiminin dikkatini çeken Gürses'in şarkıları yeniden fenomen oldu.

Fim müziklerinin yanı sıra arabeskin kralı Müslüm Baba'nın bir zamanlar dinlenme rekorları kıran şarkıları ise hala dillerden düşmüyor.

İtirazım Var

1981 yılında Serpil Çakmaklı ile birlikte başrolünü oynadığı "Mutlu ol Yeter" filminde seslendirdiği "İtirazım Var" isimli şarkı, Müslüm Baba’nın klasikleşmiş damar şarkılarından biri olarak nitelendirilir.

Ben İnsan Değil Miyim?

Müslüm Gürses, ikinci büyük çıkışını 1971 yılında çıkarmış olduğu 45’likte yer alan "Ben insan değil miyim" isimli şarkısıyla yaptı.

Unutamadım

Müslüm Gürses’in en çok sevilen şarkıları arasında yer alan "Unutamadım" çok renkli ve çok sesli müzik yaşamında, dinleyiciye sunduğu pek çok sevilen şarkıdan sadece bir tanesidir.

Tanrı İstemezse

Müslüm Baba'nın 1982 yılında aynı isimle çıkardığı albümdeki "Tanrı İstemezse" isimli şarkının orjinali Ümmü Gülsüm’ün El-Hobb Kolloh' ait. Şarkının düzenlemeleri Mustafa Sayan yaparken unutulmaz sözleri ise Ali Avaz'a ait.

Hangimiz Sevmedik

Müslüm Gürses’in klasikleşmiş şarkılarından biri olan "Hangimiz Sevmedik", onu dinlemeyenlerin bile bildiği bir şarkı.


Aşk Tesadüfleri Sever

Murathan Mungan'ın süpervizörlüğünü yaptığı albüm, Mungan'ın seçtikleriyle Müslüm Gürses: Aşk Tesadüfleri Sever tam adıyla yayımlanmıştır.

Albüm için, tanınmış Batı müziği parçalarına edebiyatçılar, şairler Türkçe sözler yazmıştır. Sebahat Abla parçasında Müslüm Gürses'e Sezen Aksu eşlik eder.

Sevda Yüklü Kervanlar

Yanarım Albümünde yer alan Sevda Yüklü Kervanlar isimli şarkı, Müslüm Baba’nın en çok sevilen ve en çok dinlenen klasik şarkılarından biri.

Yıllar Utansın

Bir Bilebilsen

Hasret Rüzgarları

Müslüm Baba'nın 1986 yılında çıkardığı "Küskünüm" albümünde yer alan "Hasret rüzgarları" şarkısının bestesi Burhan Bayar’a, sözleri ise Şakir Askan’a ait.

#Müslüm Gürses
#Müslüm Baba
#Arabesk
#Müslüm Şarkıları
#En çok dinlenen Müslüm şarkıları
5 yıl önce