|

Borusan Contemporary'de iki yeni sergi

Türkiye'nin ilk ofis müzesi Borusan Contemporary'de, "teamLab: Sanat ile Fiziksel Mekanın Arasında" ve "Güverte Yolculuğu" isimli iki yeni sergi açıldı.

Yeni Şafak
09:36 - 6/03/2016 Pazar
Güncelleme: 07:36 - 6/03/2016 Pazar
AA

Rumelihisarı Perili Köşk'te açılan sergilerden "teamlab: Sanat ile Fiziksel Mekanın Arasında", Japon çağdaş sanatçı topluluğu "teamLab"in, dijital teknolojileri kullanarak sanatın kurgusal dünyası ile izleyicinin fiziksel dünyası arasında etkileşimi güçlendirmeye yönelik çalışmalarından oluşuyor.



Küratörlüğünü Necmi Sönmez'in yaptığı "Güverte Yolculuğu" ise, ağırlıklı olarak "Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu"na yeni eklenen eserlerden oluşan karma bir sergi.



Sönmez, sanatta değişik algıların önünü açmak istediklerini belirterek, "Sergide farklı tekniklerle üretilmiş çağdaş sanat eserleri var. Heykel, video, fotoğraf, resim gibi tekniklerle yapılan bu eserler, buranın 9 katındaki farklı odalara, farklı kavramlar çerçevesinde yerleştirildi. Bu serginin tekniğini, disiplinler arası olarak nitelendirebiliriz. Türkiye'de yeni bir uygulama. Sergide, izleyicilerin tüm duyularına ve algılarına hitap edecek eserleri bir araya getirdik" diye konuştu.



"Temel amacımız, izleyiciyle sanat arasında çok daha farklı bir ilişki kurmak"


"teamLab" sanatçılarından Ikkan Sanada ise 15 yıldır ekip olarak çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:



"Çalışmalarımıza 5 üyeyle başladık. Şimdi bünyemizde 400 sanatçı var. Sanatın anlamını genişletmeye yönelik çalışan bir ekip teamLab. Oldukça yaratıcı, yenilikçi, dijital sanat odaklı çalışmalarımız var. Ziyaretçileri de dahil edebildiğimiz, interaktif dijital çalışmalara yoğunlaşıyoruz. Temel amacımız, izleyiciyle sanat arasında çok daha farklı bir ilişki kurmak. İzleyiciyi bir gözlemci yapmaktan çok, olayın içine dahil etme çabamız var."



"teamlab: Sanat ile Fiziksel Mekanın Arasında" Perili Köşk'ün geçici sergi alanlarında, yazar Tezer Özlü'nün "Yaşamın Ucuna Yolculuk" adlı kitabından yola çıkarak hazırlanan "Güverte Yolculuğu" ise, geçici sergi alanları dışında kalan mekanlarda sergileniyor.



Japon kültürünün unsurlarını barındıran "teamLab: Sanat ile Fiziksel Mekanın Arasında" ve François Morellet, Boo Moon, Herbert Brandl gibi sanatçıların eserlerinin bulunduğu "Güverte Yolculuğu", Borusan Contemporary'de 21 Ağustos'a kadar yalnızca hafta sonları gezilebilir.

#Borusan Contemporary
#Güverte Yolculuğu
#teamLab
#teamLab: Sanat ile Fiziksel Mekanın Arasında
8 yıl önce