|

Bu kez diline Diyanet'i doladı

Din İşleri Yüksek Kurulu’nun nişanlı çiftlerle ilgili bir soruya hadisler çerçevesinde verdiği cevap, İslam’la uzaktan yakından alakası olmayan bazı cepheler tarafından eleştirildi. Bu kişilerin başında Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök geliyor.

Yeni Şafak
14:17 - 7/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:27 - 7/01/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun Dini Bilgilendirme Platformu'nda yer alan “Nişanlıların rahat görüşebilmek için nikâh kıymaları uygun mudur?” sorusu altında söylenen birkaç cümle tepkilerin gelmesine sebep oldu. Söz konusu cevap ise Peygamber Efendimiz 'in hadisinden örneklerle verilmiş.



İşte verilen yanıt


Dini Bilgilendirme Platfomu'nda verilen cevap şu şekilde;



“Evlenmeyi diğer akitlerden ayıran özelliklerden biri bu akitten önce genellikle bir nişanlanma döneminin geçirilmesidir. Taraflar bu süreç içinde birbirlerini daha iyi tanımakta, karşılıklı hediyeler alınıp verilmektedir.



Bu dönemde nişanlıların mahremiyet ölçülerini gözetmek kaydıyla birbirlerini daha yakından tanımak amacıyla görüşüp konuşmalarında bir sakınca yoktur.



Fakat nişanlıların flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, el ele tutuşmaları ve benzeri İslam'ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir (Tirmizi, Fiten 7; Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 310,311, no: 176).



… “



“Diyanet yaşadığı yüzyılın farkında değil”


“Hadi o konuşuyor siz niye susuyorsunuz” başlıklı yazısında Diyanet'in bu açıklamasını 21. yüzyıla layık görmeyen Ertuğrul Özkök ise hem Diyanet'i hem de tesettürlü yazarları diline dolamaktan çekinmedi. Diyanet'i yaşadığı yüzyılı tanımayan kurum olarak nitelendiren Özkök'ün yazısındaki ayrıntılar şöyle;



“Ya siz…



At Pazar'ında rastladığım bana Bangladeş meyvelerinden yapılmış harika meyve suları ikram eden o harika genç kalabalık…



Kızlı erkekli oturan başörtülü ile örtüsüz arasındaki Berlin duvarlarını yıkmış, hoşsohbet güzel çocuklar…



Siz… Hepiniz… Niye susuyorsunuz…”



#Diyanet
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Dini Bilgilendirme Platformu
#hürriyet gazetesi
#Ertuğul Özkök
8 yıl önce