|

Bu kısada hisse büyük

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından yedinci kez düzenlenen “Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali”nin açılışı yapıldı. Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen tören, film müziklerinin icra edildiği enstrümantal müzik dinletisi ve festivalin tanıtımı için hazırlanan kısa filmlerin gösterimiyle başladı.

04:04 - 9/11/2022 Çarşamba
Güncelleme: 04:19 - 9/11/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
“Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali”nin açılışı yapıldı.
“Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali”nin açılışı yapıldı.

Genç Öncüler Gençlik, Spor ve Eğitim Derneği tarafından yedinci kez düzenlenen “Kısa’dan Hisse Kısa Film Festivali”nin açılışı yapıldı. Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleştirilen tören, film müziklerinin icra edildiği enstrümantal müzik dinletisi ve festivalin tanıtımı için hazırlanan kısa filmlerin gösterimiyle başladı. Açılışta konuşan Festival Direktörü Aşkın Özcan, her yıl festivali daha iyi, etkili ve verimli hale getirmek için yenilikçi düşüncelerle çalışmalar yaptıklarını söyledi.

14 genç sinemacının yazılarından hazırlanan ve gençlerin sinemaya bakışının yansıtıldığı “Niçin Sinema? - Neden Olmasın!” adlı kitap da bu festivalin gençlere ait olduğunun en önemli göstergesi oldu.

Usta çırak buluşmaları yapılacak

Bu yıl 7-13 Kasım arasında yedinci kez sinemaseverlerle buluşan festivalin ana jürisini, yönetmen ve senarist Murat Pay’ın başkanlığında, görüntü yönetmeni Cevahir Şahin, senarist Hilal Çelenk, yapımcı ve yönetmen İsmail Fidan ve oyuncu Selen Öztürk oluşturuyor. Sinemanın gelişimini desteklemek ve yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlamak amacıyla yola çıkan festival, Bağlarbaşı Kültür Merkezi ve Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde izleyicileri ağırlayacak. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra sinemada dijital dönüşüm, sinema tarihi ve sinema eleştirmenliği üzerine paneller, sinemaya dair çeşitli workshop, master class ve usta-çırak buluşmaları düzenlenecek.

5 kategoride ödül verilecek

Kurmaca, belgesel, animasyon, deneysel ve lise kategorilerinde finale kalan filmler büyük ödül için yarışacak. Lise kategorisi birinciliğini kazanacaklar 5 bin liralık ödülün yanı sıra ikinci ve üçüncülük ödüllerini kazananlarla birlikte İstanbul Sinema Eğitimi Ödülü’nü de alacak. Usta bir sinemacı anısına verilen “Genç Öncüler Özel Ödülü”nün sahibi olana 5 bin lira, Kısa Film Yapım Desteği Ödülü’nü kazanacak senaryo sahibine ise 20 bin liralık yapım desteği verilecek. Ödül töreni 13 Kasım’da gerçekleştirilecek festivalin senaryo jürisinde ise yapımcı, yönetmen Ekrem Aydın, senarist, yönetmen Elif Eda ve Sinan Sertel yer alıyor.

#Genç Öncüler Gençlik Spor ve Eğitim Derneği
#Kısa Film
#Atlas 1948 Sineması
1 yıl önce