|

Cadılar Bayramı gösterisi ölümle sonuçlandı

Cadılar Bayramı sahne performansı için mumya kılığına giren Kassym Zhumaguzhin, kendisini boynundan yerden 3 metre yukarıda bir ipe bağladı ve can çekişmeye başladı. Performansı izleyen kişiler, dublörün can cekiştiği anları gösterinin bir parçası olarak düşündü. Zhumaguzhin, hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
17:52 - 5/11/2018 Pazartesi
Diğer
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Cehennem Melekleri 2 filminde rol alan Kazak asıllı bir dublör Kassym Zhumaguzhin geçtiğimiz günlerde Kazakistan'da Cadılar Bayramı partisine katıldı. Kazak dublör, Cadılar Bayramı temalı idam gösteri yapmak için hazırlandı.

Sahne performansı için mumya kılığına giren Kassym Zhumaguzhin, kendisini boynundan yerden 3 metre yukarıda bir ipe bağladı. Fakat işler planlandığı gibi gitmedi. 34 yaşındaki adam boğulmaya ve can çekişmeye başladı.

Gösterinin bir parçası sandılar

Bu sırada Cadılar Bayramı performansını izleyen kişiler, dublörün can cekiştiği anları gösterinin bir parçası olarak düşündü. Dublör kısa sürede bilincini kaybetti, kalp krizi geçirdi ve olay yerinde hayatını kaybetti.

Hürriyet'in haberine göre, dublörün yaşamını yitirdiği ancak performans sonunda yere indirilmesiyle anlaşıldı. Yetkililer gösterinin 15 dakika sürdüğünü ve dublörün gösteri sırasında özel ekipmanlar giydiğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kassym Zhumaguzhin'in bugüne kadar 25 filmde dublör olarak çalıştığı biliniyor.

#Dublör
#Cadılar Bayramı
#Kazakistan
5 yıl önce