|

Çamlıca camii gün sayıyor

Bakan Kurum ”7 gün 24 saat bu bölgeye, İstanbul’umuza hizmet verecek bu cami de bu dönemin bir mührü olarak, inşallah ecdadın bize bıraktığı eserlerin bir benzeri olarak gelecek nesillere aktarılacaktır” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:17 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Kurum, Çamlıca Camii'nde incelemelerde bulundu.
Bakan Kurum, Çamlıca Camii'nde incelemelerde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2013'te yapımına başlanan ve kısa süre sonra açılması beklenen Çamlıca Camii'nde incelemelerde bulundu.

Ardından açıklamalarda bulunan Kurum, "Mimar Sinan'ın payitahta vurduğu mühürlerden sonra bu dönemde Sayın Cumhurbaşkanımızın fikir babalığı yaptığı Çamlıca Tepesi'nde 50 bin kişinin namaz kılabileceği Çamlıca Camisi de bugün bizim dönemimizde de mühür olabilecek. Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'nı selamlayan Çamlıca Cemisi'ni gezdik" diye konuştu.


Projenin hamisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatan Kurum, camiyi İstanbul'a kazandırdığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

TARİH BEKLİYORUZ

  • Bakan Kurum, bir gazetecinin caminin açılış tarihini sorması üzerine de, "Açılış tarihi... Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirilecek, Sayın Cumhurbaşkanımızdan uygun gördüğü bir tarihi bekliyoruz" ifadesini kullandı.
#Murat Kurum
#Recep Tayyip Erdoğan
5 yıl önce