|

Çamlıca Camii’nde ilk ezan ve ilk namaz

Türkiye’nin en büyüğü olan Çamlıca Camii, bugün sabah ezanı ve ardından kılınan sabah namazıyla birlikte ibadete açılıyor. Aynı anda 63 bin kişinin ibadet edebileceği camide son rötuşlar yapılıyor. Külliyede müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve otopark da yer alıyor.

Yeni Şafak
04:00 - 7/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:03 - 7/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Çamlıca Camii
Çamlıca Camii

Türkiye’nin en büyük camisi Çamlıca Camii, bugün ibadete açılıyor. Aynı anda 63 bin kişinin ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Çamlıca Camii’nin her bir bölümünde son rötuşlar yapılmaya devam ediliyor. İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Regaip Gecesi dolayısıyla bu sabah itibarıyla camiyi ibadete açtıklarını belirti. Külünk şunları aktardı:

RESMİ AÇILIŞI ERDOĞAN YAPACAK

“Camimizi yarın (bugün) sadece ibadete açıyoruz. Resmi açılışını yapmıyoruz. Açılış programı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle daha ileriki bir tarihte olacak. Yarın (bugün) sabahtan itibaren camimiz cemaate hizmet vermeye başlayacak” dedi. Külünk, yoğun gayretle geriye kalan rötuşların tamamlandığını anlattı.



#Çamlıca Camii
#Açılış
#Ergin Külünk
5 yıl önce