|

Çamlıca Cami'nde sona gelindi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013'te temelleri atılan Çamlıca Cami'nde sona gelindi. Yüzde 98'i tamamlanan cami, önümüzdeki günlerde deseni özel olarak tasarlanan halılar döşenerek bitirilecek. Öte yandan camiye ulaşımı düzenlemek için yapılan 3 tüpten oluşan toplam uzunluğu 3 bin 680 metre olan Çamlıca-Libadiye karayolu tüneli de tamamlandı. Asfaltı dökülen, sinyalizasyon sistemi kurulan tünelde son test çalışmaları sürüyor. Tünel halkın kullanımına caminin açılışı ile birlikte yapılması planlanıyor.

Yeni Şafak
14:18 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:23 - 15/09/2018 Cumartesi
DHA
Çamlıca Cami, Türkiye'nin en büyük camisi olacak.
Çamlıca Cami, Türkiye'nin en büyük camisi olacak.

Yapımına başlandığından bu yana yaklaşık 61 aydır inşaatı devam edilen Çamlıca Caminin inşaatında artık sona geliniyor. Çalışmaların büyük bir hızla sürdüğü camide büyük bölümü el işçiliği olan süslemeler tamamlandı. Caminin ana kubbesinin altında namaz kılınacak olan alan halka şeklinde dev avizelerde yerlerine yerleştirildi.

İç içe geçmiş halkalar şeklinde olan dev avizenin en geniş bölümü 32 metre çapında, diğer halkalar ise 24 ve 16 metre çapında. Öte yandan caminin ısıtma ve soğutma sistemine destek olması amacıyla ana kubbede bulunan kolonlar çevresine dev klimalar takıldı. Ahşap el işçiliği panellerle gizlenen klimaların çok soğuk yada çok sıcak günlerde çalıştırılarak içerideki ısının sabit kalması sağlanacak.



#Çamlıca Camii
#Çamlıca
#Cami
6 yıl önce