|

Canlı heykeller ilgi çekti

İzmit'te, 15 Nisan 'Dünya Sanat Günü' festival havasında kutlanırken, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin özel boyama teknikleri ile Osmanlı zamanında yaşayanları heykel havasında canlandırmaları ilgi gördü.

Yeni Şafak
17:41 - 15/04/2016 Cuma
Güncelleme: 14:56 - 15/04/2016 Cuma
DHA

İzmit Belediyesi'nin 'Dünya Sanat Günü' nedeniyle Yürüyüş Yolu'nda düzenlediği etkinlik birbirinden güzel gösterilere ev sahipliği yaptı. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Sanat Evi Derneği, İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, çok sayıda okul ve sanatçı açtıkları standlarda eserlerini sergiledi.



Yürüyüş Yolu açık sergi alanına dönüşürken, vatandaşlar yağlı boya tablolar, kare kalem resimler, nakış, dokuma, ahşap boyama, iğne oyası, dantel, takı, birbirinden değişik sabun ve mumlar, hat, tezhip gibi eserleri incelediler. Korolar, müzisyenler şarkılar söylerken, öğrenciler tiyatro gösterilerinde bulundu. Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ayaklarını boyayıp yere serdikleri beyaz kağıdın üzerinde yürüyerek, kağıdın üzerine duygularını yazıp, resimler yaptı.



Etkinlikte en çok ilgiyi çekenler arasında Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri oldu. Özel boyama teknikleri ile Osmanlı döneminde yaşayan kişileri heykel havasında canlandıran öğrenciler ilgi çekti. Vatandaşlar, öğrencilerin fotoğraflarını çekerek, selfie yaptı.


#Canlı heykeller ilgi çekti
#'Dünya Sanat Günü'
#İzmit
8 yıl önce