|

Ceyhun Yılmaz'a hapis cezası

Oyuncu Müjde Uzman ile birlikte katıldığı programda sarf ettiği söz nedeniyle radyocu Ceyhun Yılmaz'a 5 ay 25 gün hapis cezası verildi. Ceyhun Yılmaz'ın daha önce bir sabıkası olmaması nedeniyle ceza ertelendi.

Yeni Şafak
15:47 - 7/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:00 - 7/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ceyhun Yılmaz
Ceyhun Yılmaz

Oyuncu Müjde Uzman'ın avukatı Feyza Altun, 2015 yılında müvekkili ile birlikte katıldığı programda sarf ettiği söz nedeniyle radyocu Ceyhun Yılmaz'a 5 ay 25 gün hapis cezası verildiğini duyurdu. Ceyhun Yılmaz'ın daha önce bir sabıkası olmaması nedeniyle ceza ertelendi.

Avukat Feyza Altun şu açıklamayı yaptı:

Müvekkilim Müjde Uzman ‘ın katıldığı CNN TÜRKyayınında Ceyhun Yılmaz’ın hakaretine maruz kalması sebebiyle görülen ceza davası bugün sonuçlanmıştır. Ceyhun Yılmaz’ın müvekkilime sarfettiği kelimenin, onun namus ve şerefine yönelik aşağılayıcı bir kelime olduğu kabul edilerek Ceyhun Yılmaz’a 6 ay hapis cezası verilmiştir. Bu suç milyonlar önünde alenen işlendiği için 1/6 oranında artırılarak 7 ay yapılsa da Sanık Ceyhun Yılmaz ‘ın mahkemede oluşturduğu olumlu izlenim nedeniyle 5 ay 25 güne indirilmiş ve daha önce bir sabıkası olmaması nedeniyle ertelenmiştir. Karar temyiz edilebilecektir. Kendisi tüm bu süreç içerisinde 'şaka' yaptığını beyan etmişse de bundan sonra kimsenin birbirine hakaret ederek şaka yapmamasını diler, kadın bedeni üzerinden edilen küfürlerin, kadınları etiketlemek, yaftalamak, aşağılamak ve küçük düşürmek için kullanılan kelimelerin bir an evvel dilimizden düşmesini temenni ederim."

#Ceyhun Yılmaz
#hapis
#ceza
5 yıl önce