|

CNR kitap fuarı kapılarını açtı

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen CNR Kitap Fuarı başladı. 19 ülkeden 104 yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen fuar 'Engelsiz Bir Dünya' temasıyla okurları ağırlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2016 Cuma
Güncelleme: 00:21 - 4/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

Basın Yayın Birliği'nin desteğiyle CNR Holding tarafından düzenlenen CNR Kitap Fuarı, bu yıl üçüncü kez kitap severlerle buluşuyor. 'Engelsiz Bir Dünya' temasıyla, 600 markanın katılımı ile 900'ün üzerinde kültürel etkinliğin gerçekleştirileceği fuarda 19 ülkeden 104 yayınevi de yer alacak.



ARAPÇA İÇİN ÖZEL BÖLÜM


Fuarın 'Arap Ülkeleri Yayıncıları Özel Bölümü'nde ise Filistin, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Yemen ülkelerinden 85 yayınevi konuk edilecek. Türkiye Basın Yayın Meslek Birliği Başkanı Alpaslan Durmuş, fuara bu yıl çok geniş ve kapsamlı bir çalışmayla hazırlandıklarını söyleyerek, “Yabancı yayınevlerinin temsilcileriyle toplantılar yapacağız. Özellikle Arap ülkelerinin yayıncılarına geniş bir alan ayrıldı. Amacımız, yabancı yayıncılara ülkemizde ortam sunmak, perakende satışın karşılıklı olarak geliştirilmesi ve eserlerin çeviri mübadelesi. Fuarın sosyal, ticari ve kültürel etkileri olacağına inanıyoruz” diye konuştu.







YENİ ŞAFAK KİTAP EKİ ÜCRETSİZ DAĞITILACAK


Teması “Engelsiz Bir Dünya” olan CNR Kitap Fuarı'nda engelliler tarafından yayınlanmış eserlere yer verilirken yine engelliler tarafından yapılan kültürel faaliyetlerle ilgili etkinlikler yapılacak.


Konferans, söyleşi ve imza günlerinin düzenleneceği fuarın onur konuğu ise Prof. Dr. Semavi Eyice olacak. Üç salonda gerçekleşecek olan fuarda Nihayet, Derin Tarih, Lokma, Derin Ekonomi, Gerçek Hayat ve Cins dergileriyle Albayrak Medya Grubu da yer alacak. Yeni Şafak Kitap Eki de ücretsiz olarak okurlara dağıtılacak. Fuar 13 Mart'a kadar devam edecek.



Hedef 400 bin kitapsever


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin de desteğiyle düzenlenen fuar, 25 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. Her görüşten yayıncı ve kitapseverin buluşacağı fuarın tam bir kitap karnavalı halinde gerçekleşmesi bekleniyor. Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevleri, yazarlar, telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği CNR Kitap Fuarı'nı bu yıl 400 bin kitapseverin ziyaret etmesi bekleniyor.




#CNR Kitap Fuarı
#Engelsiz Bir Dünya
#KİTAP FUARI
8 yıl önce