|

Coğrafyamızın hafızasını hatırlattım

Yeni kitabı 'Tanklar Kabe’ye Dayanmadan’ı KETEBE Yayınevi’nden okura sunan İbrahim Karagül, okurlarıyla CNR Kitap Fuarı’nda bir araya geldi. Bu kitapta İslam coğrafyasının hafızasını anlattığını söyleyen Karagül, “Türkiye’nin siyasi mücadelesinin entelektüel altyapısını bizim sağlamamız ve güçlendirmemiz gerek” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 04:46 - 18/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
 İbrahim Karagül, okurlarıyla CNR Kitap Fuarı’nda bir araya geldi
İbrahim Karagül, okurlarıyla CNR Kitap Fuarı’nda bir araya geldi

CNR Kitap Fuarı ‘Oku’ teması etrafında yüzlerce yazarı ve yayınevini binlerce okurla buluşturdu. Albayrak Medya Grubu bünyesinde kurulan KETEBE Yayınevi de fuara damgasını vurdu. Yeni kitabı Tanklar Kabe’ye Dayanmadan’ı KETEBE Yayınevi’nden okura sunan İbrahim Karagül, dün okurlarıyla fuarda bir araya geldi.

MÜSLÜMANLAR KALDI

KETEBE Yayınevi’nin CNR Kitap Fuarı’na bir heyecan getirdiğini söyleyen İbrahim Karagül, “Türkiye’nin entelektüel donanımını, hayatını güçlendirmek lazım. Bu yayıncılık ve kitaplarla oluyor. Türkiye’nin siyasi mücadelesinin entelektüel altyapısını bizim sağlamamız ve güçlendirmemiz gerek. Aksi takdirde o mücadele bir yerde zayıflamaya başlar. Bu yüzden romancılarımız, felsefecilerimiz, düşünce adamlarımız, şairlerimiz, edebiyatçılarımız ve öykücülerimizin bu mücadeye katılmaları lazım” diyor.

“Ben bu kitapta bir hafıza anlatmaya çalışıyorum. Coğrafyanın hafızasını. Hem bugünü tahlil etmeye çalışıyorum. Hem de bundan sonra ne yapmamız gerektiğini kendimce, şahsi kanatlerimce öngörülerde bulunuyorum” diyerek sözlerine devam eden Karagül, bu kitabı kaleme alma gerekçesini şu sözlerle anlatıyor:

İNANCIM VAR

“Böyle bir şey yapacaklarına dair inancım var. Şöyle anlatayım: Soğuk savaş bittikten sonra Sovyet, Çin, Vietnam komünizmini Atlantik eksenine dağıttıktan sonra Batı'nın tek yanlı küresel hakimiyeti karşısında muhalif söylem ve dil üreten yeryüzünde sadece Mülümanlar kaldı. Müslümanların yaşadığı coğrafya ayağa kalkarsa, kendine sahip çıkarsa ve kendi yolunu çizerse Batı'nın dünya hakimiyeti kurma gibi bir şansı kalmayacak. Biz kendi coğrafyamıza sahip çıktığımız zaman Batı'nın küresel hakimiyeti sona erecek.”


Şehirler devletlerden daha güçlüdür

ABD’nin İsrail’in Avrupa’nın nihai amacının 21’inci yüzyılda İslam’ı ve Müslümanları tarih dışına itmek olduğunun altını çizen Karagül, bugünün tablosunu şöyle çiziyor: “Batı'nın bütün güvenlik strajileri İslam’ın güçlü dilini tarih dışına itme üzerine kurulu. Bunun için lokal işgaller ve iç savaşların ötesinde İslam’ın kutsallarını aşağılıyorlar. Varmak istedikleri savaşı İslam’ın kalbine getirmek. Mekke ve Medine’yi öyle bir aşağılayacaklar ki yeryüzü Müslümanları utançtan başlarını kaldıramıyacaklar. Batı’nın bu bölgeyle mücadelesi sadece savaş değildir. Müslüman olan kişi, şehir, ülkeye ait her şeyi aşağılamak istiyorlar. Şehirleri neden harabeye çeviriyorlar sanıyorsunuz. Aslında aşağalıyorlar. Çünkü şehirler devletlerden daha güçlü ve uzun ömürlüdür. Rakka neden yıkıldı? Aşağılamak için. Şehirler bizim kültürel mirasımızdır. Bu dünya savaşı kadar büyük bir mücadele. Türkiye’nin bugün durduğu sağlam bir nokta. Herkes bu noktaya destek vermeli. Bu mücadeleyi omuzlamalı.”


Sultanın iç dünyasına yolculuk

Yazar Mustafa Armağan KETEBE Yayınevi'nden çıkan Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı- 3 kitabıyla okurlarıyla buluştu. En az diğerleri kadar sürükleyici bir dili olan serinin üçüncü kitabı zengin ve renkli malzemeleriyle sultanın iç dünyası hakkında derin bilgiler veriyor. Armağan için KETEBE standında oluşan uzun kuyruk bugüne kadar toplam 400 bin okura ulaşan serinin üçüncüsünün de çok okunacağını gösterdi.

Gökhan Özcan 40'lar Meclisi'nde

Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) kuruluşunun 40. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "40'lar Meclisi Edebiyat ve Hayat Söyleşileri"nde, yazar Gökhan Özcan okurlarıyla buluştu. Söyleşiyi yöneten hikayeci-eleştirmen Necip Tosun, TYB Mehmet Akif Divanı'ndaki etkinlikte yaptığı konuşmada, Özcan'ın, Türk öykücülüğünün ve denemeciliğinin önemli isimlerinden biri olduğunu söyledi. Çocuk edebiyatı dalında da kitap yazdığını anlatan Özcan, "O zamanlar imkanlar yetersiz olduğu için edebiyat anlamında ne bulursak onu yaptık. Ama her zaman güzel, renkli şeyler denk geldi. Tecrübelendik, büyüdük. Memur oldum fakat yazmayı hiç bırakmadım. Türkiye Yazarlar Birliği imkansızlık dönemlerinde de bize kol kanat gerdi. Şimdi de bu tür etkinliklerle edebiyata, edebiyatçılara sahip çıkmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

#Ketebe Yayınevi
#İbrahim Karagül
6 yıl önce