|

'Çok okuyan çok gezer' yarışması tanıtıldı

Ümraniye Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da bulunan imam hatip liseleri arasında düzenlenecek olan “Çok Okuyan Çok Gezer” isimli kitap okuma yarışmasının tanıtım toplantısı yapıldı.

Yeni Şafak
09:11 - 16/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:14 - 16/02/2015 Pazartesi
IHA

İstanbul genelinde bulunan 130 imam hatip lisesi arasında düzenlenecek olan “Çok Okuyan Çok Gezer” isimli kitap okuma yarışmasının tanıtım toplantısı Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı’nda yapıldı. Ümraniye Belediyesi, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği(İGEDER) ve İstanbul Şehir Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen yarışma kapsamında 3 bin 900 öğrenci yarışacak. Mayıs ayında sonuçlanacak olan yarışmada ilk üçe giren yarışmacılar umre, 4, 5 ve 6’ncı sıralamaya girenler Balkanlar gezisi, 7, 8,9 ve 10’uncu sıralamalarda olanlar ise Anadolu gezisi ile ödüllendirilecek.


Tanıtım toplantısına katılan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, toplam da 130 imam hatip lisesine ulaşıldığını belirtti.


Özdemir, “ Buradaki arkadaşlara baktığımızda 28 Şubat’ı yaşayanlar en az yarıya yakın. Muhtemelen o tarihlerde okullarda yönetici ve öğretmendi bu arkadaşlar. 28 Şubat sürecinde Prof. Dr. Ahmet Ağırakça hoca, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü hocası idi. Şu anda görev yeri Mardin Artuklu Üniversitesi. Bugün 2 tane tweet atmış. Ben bu tweetleri sizlerle paylaşmak istiyorum diyor ki, ‘28 Şubat yaklaşıyor. Mağduriyetlerimizi unutmadık. 10 yılları heder eden şahısları ve zihniyetleri unutmadık. Biz kin taşımayız. Mazlum ve mağdurluk unutulacak gibi değil. 28 Şubat başörtüsü zulmü asla unutulamaz.’ 28 Şubat sürecinden imam hatip liselilerin durumuna atıfta bulundu” şeklinde konuştu.


“BU PROJE KURAKLIĞIĞIMIZI GİDERİCİ BİR CAN SUYU OLUR”

Ümraniye Belediyesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen ise projeye destek veren herkese teşekkür ettiğini dile getirerek, “Çok az okuyan bir milletiz. Aslında oku diyen bir medeniyetin ahvaldeyiz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Nurullah Ardıç, “Verimli Kitap Okuma” konulu bir seminer verdi.

#igeder
#ümraniye belediyesi
#İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen
#Nurullah Ardıç
#çok okuyan çok gezer
9 yıl önce