Çorum’da içme suyu için önemli bir proje daha hayata geçiriliyor

17:15, 12/09/2025, Cuma
IHA
Çorum’da içme suyu için önemli bir proje daha hayata geçiriliyor
ÇORUM BELEDİYESİ VE DSİ İŞBİRLİĞİYLE İÇMESUYU İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE DAHA HAYATA GEÇİYOR. "YENİHAYAT VE HATAP BARAJLARI SU ALMA YAPILARI" PROJESİNİN İHALESİ DEVLET SU İŞLERİ (DSİ) 5. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILARAK SÖZLEŞMESİ İMZALANDI.

Çorum’da hayata geçirilecek sistemle içme suyu barajlardan daha temiz ve kaliteli şekilde alınabilecek.

Çorum Belediyesi ve ihalesi Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle içme suyu için önemli bir proje daha hayata geçiyor. Bu çerçevede hayata geçirilen Yenihayat ve Hatap Barajları Su Alma Yapıları projesinin ihalesi Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılarak sözleşmesi imzalandı. Şehrin en önemli su kaynakları olan Yenihayat ve Hatap barajlarına kurulacak olan dubalı üstten su alma sistemi sayesinde, su en temiz ve en kaliteli yerden alınacak. Çorum Belediyesi tarafından sunulan proje, 30 milyon 743 bin TL sözleşme bedeli ile hayata geçirilecek. Bu modern sistem, suyun baraj yüzeyinin yaklaşık 2 metre altından, yani dipteki çamur, yosun ve tortulardan uzakta tutulmasını sağlıyor. Bu sayede şehre ulaşan ham suyun kalitesi artıyor.


Kaliteli su, arıtma tesislerinde daha az işlem ve kimyasal kullanımı gerektirdiği için maliyetleri de düşürüyor. Proje tamamlandığında, Yenihayat ve Hatap barajlarından yıllık yaklaşık 16,5 milyon m içme suyu, daha verimli ve kaliteli bir şekilde şehir şebekesine aktarılacak. Küresel iklim değişikliğinin getirdiği su kıtlığı riskine karşı, bu sistem mevcut kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlayarak şehrin sürdürülebilirliğine de önemli bir katkıda bulunuyor. Başkan Aşgın, bu süreçteki desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, AK Parti Çorum milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ve Oğuzhan Kaya’ya, MHP Çorum Milletvekili Vahit Kayrıcı’ya, AK Parti İl Başkanı Yakup Alar’a, MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak’a ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Bölge Müdürlüğü’ne teşekkürlerini iletti.


Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, "Yenihayat Barajı’ndan yıllık 11,7 milyon m, Hatap Barajı’ndan yıllık 4,64 milyon m içme suyu temin etmemize imkan sağlayacak projenin ihalesinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başlıklar :ÇorumSuArıtma
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026