|

'Cuma' olarak sevilen oyuncu vefat etti

2012 yılında bir yarışma programına katılan ve burada Türkiye'ye olan sevgisini açıkladıktan sonra ünlenen John Nyambi, organ yetmezliği nedeniyle 24 yaşında hayatını kaybetti. Nyambi, iki yıl önce "Robinson Crusoe ve Cuma" filminde rol almıştı. Nyambi, vefat etmeseydi hafta sonu Türkiye'ye gelerek tedaviye başlayacaktı.

Yeni Şafak
09:57 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 11:20 - 5/09/2017 Salı
Diğer
John Nyambi, 'Cuma' karakteriyle ünlenmişti.
John Nyambi, 'Cuma' karakteriyle ünlenmişti.

"Robinson Crusoe ve Cuma" filminde Cuma karakterini canlandiran 24 yaşındaki John Nyambi, böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.

Dört çocuklu bir ailenin en küçük bireyi olarak Malavi'de dünyaya gelen Nyambi, 2010 yılında Türkiye'ye yerleşmişti. Bir süre Trabzon'da yaşayan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde eğitim gören Nyambi, "Robinson Crusoe ve Cuma" filmi için İstanbul'a geldi. Film çekimleri sonrasında ülkesi Malavi'ye dönen Nyambi, özel bir şirkette çalışmaya başlamıştı.

Türkiye'ye gelecekti

Habertürk'ün haberine göre, Nyambi'nin arkadaşı Celal Çelikkaya yaptığı açıklamada, "Türk gibi davranan, can tatlısı bir kardeşimizdi. Bir yıl önce rahatsızlandı. Ülkesinde hastalığının teşhisi konulamadı. Tedavi için Türkiye'ye gelmeyi hep reddetti, ta ki bu hafta sonuna kadar. Türkiye'ye gelecekti. Evlilik hazırlıklarına başlamıştı ama nasip olmadı" ifadelerini kullandı.

Nyambi'nin cenazesi bugün öğle namazına müteakip Zomba Köyü'nde toprağa verilecek.

#Robinson Crusoe ve Cuma
#John Nyambi
7 yıl önce