|

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu açılıyor: Erdoğan'ın ilk misafirleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapımını yakından takip ettiği Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nun inşaatında sona gelindi. 2 bin kişi kapasiteli konferans, yemek ve sergi salonları bulunan Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nun "Büyük Salonu" bugün, muhtarları ağırlayacak. Erdoğan’ın sık sık ziyaret ettiği inşaatın ise kısa süre içinde tamamlanıp açılması bekleniyor.

Yeni Şafak
14:17 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:35 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Sergi Salonu'nda muhtarları ağırlayacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Sergi Salonu'nda muhtarları ağırlayacak.

İnşaatına yaklaşık 2 yıl önce başlanan Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu’nda da sona yaklaşıldı. İçinde farklı büyüklükte konferans, toplantı ve sergi salonlarının olacağı dev binanın ilk konukları muhtarlar olacak. Muhtarlar ile geleneksel buluşmasını uzun süredir yapmayan Erdoğan, kurulacak iftar sofrası ile de bu araya son vermiş olacak.

Selçuklu mimarisi izleri taşıyor

Yeni bina, Cumhurbaşkanlığı’nın Osmanlı-Selçuklu tarzındaki mimarisine uygun inşa edildi. Cumhurbaşkanlığı’nın diğer yapılarıyla uyumlu olan bina pembe ve beyaz mermerleriyle hazırlandı. Binanın tamamlanmasıyla halen Cumhurbaşkanlığı’nın ana idari binasında bulunan 400 kişilik salonda yapılan Muhtar Buluşmaları da 2 bin kişilik salonun yer aldığı yeni binaya alınacak. Erdoğan, muhtarlar için düzenlediği öğle yemeği programını da bundan sonra yeni binada verecek.

Türkiye'nin en büyüklerinden

Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu, içinde 5 milyon cilt kitabın olacağı Beştepe Kütüphanesi bitişik inşa edildi. Beyaz ve pembe mermerle kaplanan bina, bu alanda Türkiye’nin en büyük salonlarından birisi olacak. Bina açıldığında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının yapacağı organizasyon, toplantı, konferans ve sergilerde de kullanılabilecek. Sergi Salonu’nun açılışının ardından 2019 yılı sonuna doğru çalışmaları devam eden Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nin açılışı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz pazartesi günü Beştepe Sergi Salonu şantiyesine giderek incelemelerde bulunmuş ve işçilerle hatıra fotoğrafı çektirmişti.



#Beştepe Sergi Salonu
#ankara
#Recep Tayyip Erdoğan
#muhtar
6 yıl önce