|

Cüneyt Arkın: Türk milletinin eli de ayağı da öpülür

Rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu Cüneyt Arkın taburcu olduktan sonra 1970'li yıllarda 'James Bond' için teklifi neden kabul etmeyerek Türkiye'ye döndüğünde yeri öptüğünü açıkladı. Oyuncu Arkın, Türk milletinin sağduyulu ve arif bir millet olduğunu belirterek, "Türk insanı yenilmez. Türkler, tarih boyunca bir çok badire atlatmıştır. Bir çok kez tehlikeyle karşılaşmıştır. Bu milletin eli de öpülür ayağı da. Yeter ki birbirimize sahip çıkalım" dedi.

Yeni Şafak
09:44 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:06 - 10/09/2018 Pazartesi
Diğer
Oyuncu Cüneyt Arkın önemli açıklamalarda bulundu.
Oyuncu Cüneyt Arkın önemli açıklamalarda bulundu.

Cüneyt Arkın, yoğun bakımdan taburcu olduktan sonra 1970'li yıllarda 'James Bond' için teklifi neden kabul etmeyerek Türkiye'ye döndüğünde yeri öptüğünü verdiği bir röportajda açıkladı. Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın Türk milletinin sağduyulu olduğunu belirterek, Türk insanının birbirine sahip çıkmasının önemli olduğunu söyledi.

Oyuncu Cüneyt Arkın' 1970'li yıllarda James Bond'u canlandırmanız istenmişti? Neden kabul etmediniz? sorsuna şöyle cevap verdi:

"Oynanamı istediler. İngiltere'ye çağırdılar. Aklı başında bir şekilde tekrar 'James Bond' filmlerini izledim. Ne kadar aptalca izlediğimizi farkettim. Ne kadar da sahte, aldatmışlar bizi. O zamana göre bir takım değişik yeni teknolojiyle yapılan atraksiyonlar vardı. Sonra oynadığım filmlere baktım 'Kara Murat'tan tut da 'Malkoçoğlu'na kadar. Özellikle 'Malkoçoğlu' ne kadar halktan. Halkın insanı atıyla konuşur dertleşir, şarkılar söyler. Halkın kahramanı mı önemli yoksa sistemin kahramanı mı?"


  • "Tabii ki halkın kahramanı. 'James Bond', bir sistemin 'Malkoçoğlu' ise halkın kahramanı. İşlerimi halletikten sonra Türkiye'ye döndüm. O kadar özlemişim ki, uçaktan iner inmez yeri öptüm."

Habertürk'ün haberine göre, Cüneyt Arkın Türk milleti ile şöyle açıklama yaptı:

"Türk milleti öyle vefalı bir millet ki, biraz dokun hayatı boyunca unutmaz dokunduğunu. Türk insanı sağduyusu olan, arif bir millettir. Türk insanı her şeyin farkındadır. Dünyada bu kadar yaşama azmi, isteği olan bir millet daha yoktur. Türk insanı yenilmez. Türkler, tarih boyunca birçok badire atlatmış, birçok tehlikeyle karşılaşmıştır. Bu nasıl bir millettir? Bu milletin eli de öpülür ayağı da. Yeter ki birbirimize sahip çıkalım. Ne kadar büyük bir millet olduğumuzu her daim hatırlar, atalarımızın bize bıraktığı mirasları korur ve onları gelecek nesillere aktarırsak bizi hiç kimse ve hiçbir şey yıkamaz."



#Cüneyt Arkın
#Malkoçoğlu
#Yeşilçam
#Yabancı Film
#Türk insanı
6 yıl önce