|

Değerler Eğitimi atölyeleri geliyor

Türkiye'nin ilk 'Değerler Eğitimi Atölyesi', Fatih İmam Hatip Ortaokulu​'nda açılıyor. Hayırseverlerin destekleriyle hayat bulan proje ile imam hatip okullarından başlayarak her devlet okuluna konsept sınıfların kazandırılması amaçlanıyor.

Yeni Şafak
12:15 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:09 - 19/11/2015 Perşembe
Yeni Şafak

20 Kasım Cuma günü Ümraniye'de bulunan Fatih İmam Hatip Ortaokulu'nda açılacak olan atölye, diğer sınıflardan oldukça farklı. Öğrencilerin sınıfın içerisinde kendini daha rahat ifade edebileceği bir ortamda hazırlanan sınıflarda, teorik olarak öğretilen bilgilerin aynı ders saati içerisinde pratiğe dönüştürülmesi imkanı da sağlanıyor.



Hem teori hem pratik aynı anda

Kuran-ı Kerim, Hz. Muhammed'in hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinin özel olarak dizayn edilmiş tek bir sınıfta verilmesi ve sınıfın fiziki şartların yanı sıra ders içeriklerine uygun materyallerle donatılması öğrencilerin ilgisini çekiyor. Değerler Eğitimi Sınıfı içerisinde; akıllı tahta, değerler kütüphanesi, Kuran-ı Kerim köşesi, abdest alma uygulamalarının pratik olarak gösterilebilmesi için seyyar lavabo, namaz köşesi, değerler eğitimi oyun seti, aktivite köşesi ve ders çalışma bölümleri yer alıyor.





Değerli Çocuk Atölye Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan değerler eğitimi atölyesi, merkezin bu güne dek birçok okulda kurduğu ekoloji, yabancı diller, meslek dalları atölyeleri ile zeka oyunları, makatronik, ahşap oyuncak tasarım, gastronomi, bilim vb. atölyelerden farklı olarak öğrencilerin bilimsel alanlarda gelişmesinin yanı sıra ahlaki açıdan da yeterli düzeye gelmesinin önemsendiğini gösteriyor.


Türkiye'nin ilk değerler eğitimi oyun seti ile 40 hadis 40 çizgi, Esmaül Hüsna, Barbaros'un Yolunda, Zamana Karşı, Müslüman Bilim Adamları, Manyetik Yapboz serisi sayesinde öğrencilere dini ve manevi değerler oyun yoluyla öğretiliyor.





682 bin öğrenci Kuran-ı Kerim'i, 404 bin öğrenci Siyer'i seçti

İstatiksel açıklamalara göre ülkemizdeki 5 milyon 960 bin öğrencinin en çok tercih ettiği seçmeli ders Matematik oldu. 682 bin öğrencinin seçtiği Kur'an-ı Kerim dersi ise üçüncü sırada yer alıyor. Efendimizin hayatının konu alındığı Siyer dersi 404 bin öğrenci tarafından tercih edilirken, hayırseverlerin destekleyeceği değerler eğitimi atölyeleri ile bu sayının arttırılması düşünülüyor.


#Değerler Eğitimi Atölyesi
#Fatih İmam Hatip Ortaokulu
#Din Eğitimi
8 yıl önce