|

Dergi Fuarı artık Eyüp’te

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Dergi Fuarı yarın başlıyor. Daha önc Sirkeci Garı’nda düzenlenen fuar bu yıldan itibaren Eyüpsultan’daki Feshane Caddesi’ndeki Zal Mahmut Paşa Camisi önünde okurlarla buluşacak.

Haber Merkezi
04:00 - 23/04/2019 Tuesday
Güncelleme: 03:38 - 23/04/2019 Tuesday
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen “Uluslararası Dergi Fuarı”, yarın açılıyor. Her yıl çok sayıda dergi okurunun katılım gösterdiği fuar, bu yıl Eyüpsultan Belediyesinin ev sahipliğinde Feshane Caddesi’ndeki Zal Mahmut Paşa Camisi önünde okurlarla buluşacak.


“Edebiyat Dergileri”, “Gençlik Dergileri”, “Fanzin Dergiler”, “Okul Dergileri”, “Misafir Dergiler” ve “İctimai Dergiler” bölümlerinden oluşan fuarda bu yıl yaklaşık 250 dergi yer alacak. TÜRDEB ile Dünya Dergiler Birliği (World Periodical Union -WPU), Türkiye Gençlik Dergileri Birliği (TÜRGEDEB) ve Türkiye Okul Dergileri Birliğinin (TODEB) birlikte hazırladığı fuarda, çeşitli dergilerin düzenleyeceği stant etkinliklerinin yanı sıra ressam Ethem Köylü’nün eserlerinden oluşan bir sergi de sanatseverlerle buluşacak.

ONUR KONUĞU OSMANLCA DERGİSİ

Fuarın onur konuğu ise bu yıl 7 yıldır yayın hayatına devam eden “Osmanlıca Dergisi” olarak belirlendi. 68. sayısına ulaşan dergi, Osmanlıca yayın yapması ile alanında tek dergi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca bu yıl ana teması “Okul Dergiciliği” olan fuar kapsamında ziyaretçiler için fanzin dergi çıkarma atölyesi gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında her yıl düzenlenen “Uluslararası Dergicilik Ödülleri” ise 28 Nisan’da fuar alanında yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

#TÜRDEB
#Dergi
#Fuar
5 years ago