|

Diriliş Ertuğrul reyting listesinde ikinci oldu

TRT 1'in fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, 2 Nisan Çarşamba günü yayınlanan 116. bölümünde 2. sırada yer alırken Sen Anlat Karadeniz ilk sırada yer aldı. Dört sezondur birinciliği kaptırmayan TRT'nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul AB ve ABC grubunda birinci sırada yer aldı. İşte 2 Mayıs reyting sonuçları...

Yeni Şafak
10:44 - 3/05/2018 الخميس
Güncelleme: 10:59 - 3/05/2018 الخميس
Yeni Şafak
Diriliş Ertuğrul, Total grubunda ikinci sırada yer aldı.
Diriliş Ertuğrul, Total grubunda ikinci sırada yer aldı.

TRT 1'in fenomen dizisi Diriliş Ertuğrul, dört sezon boyunca ekranda birinciliği kimseye kaptırmadı. Atv'nin Sen Anlat Karadeniz isimli dizisi dün Total grubunda birinci oldu. Diriliş Ertuğrul ise ikinci sırada yer aldı.

İşte Diriliş Ertuğrul'un ikinci sıraya yerleştiği Total reyting listesi:

AB grubu reyting listesi:

ABC grubu reyting listesi:

Reyting nedir, nasıl ölçülür?

İzlenme payına göre değerlendirilen ve AGB tarafından 1988 yılından beri gerçekleştirilen ölçme olayı reyting, yaklaşık 2200 haneye yerleştirilen ve bizler tarafından bilinmeyen reyting ölçme cihazları o gece ya da o gün en fazla izlenen programları liste halinde ortaya koyuyor.

Reyting izleyiciyi etkileyen bir durum değil. Takip eden kitleye bir getirisi ya da faydası yok. Reyting ölçme işlemi reklam şirketlerinin işlerini kolaylaştırıyor. Milyonlar tarafından takip edilen bir dizi reklam şirketleri ile anlaşarak o dizinin kanalına reklam teklifi sunuyor ve böylece daha fazla kitleye bu şekilde hitap ediyor.


#Reyting
#Dizi
#Diriliş Ertuğrul
#Sen Anlat Karadeniz
٪d سنوات قبل