|

Diyanet'ten çocuklara özel hikaye seti

Diyanet İşleri Başkanlığı, çocukların eğitim süresince dini ve ahlaki değerleri anlayarak ve oyun içerisinde yaşayarak öğrenmesi amacıyla hikaye kitabı seti hazırladı.

Yeni Şafak
18:03 - 10/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:05 - 10/03/2016 Perşembe
AA

Diyanet İşleri Başkanlığı çocuklara özel 20 hikayeden oluşan bir set hazırladı. "Hikayelerle Çocuklara 40 Dua", "İhtiyar", "Şekerci Dede", "Özür", "Melek", "Bebek", "Dua Defteri", "Kardeş", "40 Ayet" isimli hikaye kitaplarının yer aldığı sette, resimlerle desteklenen hikayelerin keyifle okunması ve kolay anlaşılması amaçlandı.



"Hikayelerle Dua" kitabında her bir dua, bir hikayenin içine gizlenerek çocuklara anlatılıyor. "40 Ayet" kitabında ise, Allah, Kur'an-ı Kerim'de bulunan sözleri aracılığıyla tanıtılarak, Allah'ın güzel sözleri minik hikayelerle çocuklara sunuluyor.



"40 Hadis Düşler Adası" kitabında, hikayeler ve boyama etkinlikleriyle, Peygamber sevgisi vurgulanarak, hikayedeki düşler adasında yer alan kuşlar çocuklara eşlik ediyor.



"Esmaü'l-Hüsna" kitabında ise Allah'ın isimlerinden bazıları çocuklara uygun hikayelerle anlatılarak, "esma"yı kavramaları sağlanıyor.



İman hakikatleri din, bilim ve mizah üçlüsüyle işleniyor


İlköğretim ikinci kademe öğrencileri için hazırlanan "Rabbim Allah" kitabında, iman hakikatleri din, bilim ve mizah üçlüsüyle işleniyor. Kurgu içerisinde, çocuğun imanla ilgili konuları içselleştirebilmesi hedefleniyor. Aynı kademe için "Ela ile Efe Umreye Gidiyor" kitabında, Mekke ve Medine, gezi kurgusu çerçevesinde işleniyor. Mekke, Medine, Kabe, Mescid-i Haram, Kudüs, Mescid-i Aksa, Sina Dağı, Arafat, Mina Dağı, Müzdelife, Safa Tepesi, Merve Tepesi gibi yerlere ilişkin bilgiler aktarılıyor.



"Peygamber Hikayeleri Yazı Dizisi"nde, Kur'an'da adı geçen peygamberlerin hayatları, eğlenceli bir kurguyla, ilgili ayetlerin ışığında, kronolojik olarak aktarılıyor.



Okul öncesi çocuklar da unutulmadı


Okul öncesi çocuklar için hikaye kitaplarının da yer aldığı sette, "Güneş ile Kovalamaca" ve "Kuran Kursları Öğretici Kitabı" isimli eserler yer aldı.



"Kur'an Kursları Öğretici Kitabı" isimli çalışmada, 4-6 yaş grubu çocuğun gelişim özellikleri ile din eğitimi verilirken, dikkat edilmesi gereken konular bulunuyor.



Bu kitapta, Kur'an'ı Kerim öğretimi, temel dini bilgiler ve ahlaki değerler üniteler halinde ele alınarak drama, eğitsel oyun, hikaye, boyama, şiir, şarkı ve benzeri etkinliklerle desteklendi. Ayrıca her hafta bu etkinlikleri pekiştirecek, sürece veliyi de dahil edecek performans ödevlerine yer verildi.


#Diyanet'ten çocuklara özel hikaye seti
#Diyanet İşleri Başkanlığı
8 yıl önce