|

Dördüz bebekleri beklerken

Afyon'un Dinar İlçesi'nde oturan 27 yaşındaki Rıdvan Taşpınar ile 26 yaşındaki Fadime Taşpınar, önceki gün Isparta'da dünyaya gelen dördüz bebeklerinin mutluluğunu yaşarken, bebeklerin doğumundan bir ay önce işsiz kalan baba ise çocuklarına nasıl bakacağını düşünüyor.

Yeni Şafak
10:39 - 21/02/2016 Sunday
Güncelleme: 08:43 - 21/02/2016 Sunday
DHA

Dinar'da oturan 6 yıllık evli bir erkek çocuk babası Rıdvan Taşpınar'ın eşi Fadime Taşpınar, hamilelik sürecinde tedavi için geldiği Özel Isparta Hastanesi'nde önceki gün sezaryenle ikisi kız dördüz dünyaya getirdi. Ali, Ömer, Aynur ve Fatma adları verilen dördüzler, erken doğduğu için kuvöze alındı. Aile dördüz bebeklerin doğumuyla büyük mutluluk yaşarken, pompacı olarak çalıştığı akaryakıt istasyonunda bir ay önce işten çıkartılan baba Rıdvan Taşpınar, çocuklarına nasıl bakacağını kara kara düşünmeye başladı.



Baba: Biraz sıkıntılı olacak


Yenidoğan bakım ünitesinde kuvözdeki bebeklerini izleyen baba Rıdvan Taşpınar, "Şu an çok mutluyum. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Anlatılamaz, yaşanır bu duygu. Bir oğlum vardı. Şimdi 2 kız ve 2 oğlum daha oldu" dedi. Dinar'da bir akaryakıt istasyonunda pompacı olarak çalışırken, ocak ayında işten çıkarıldığını anlatan Rıdvan Taşpınar, "Şu an işsizim. Biraz sıkıntılı olacak. Bez ve mama masrafları var. Üstesinden geleceğimizi zannediyorum ama devletimizden de yardım bekliyoruz" diye konuştu.



Bebeklerin durumu iyi


Doğumla ilgili açıklama yapan hastanenin çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Harun Tepeli ise annenin normal yolla hamile kaldığını belirterek şöyle dedi:"32'nci haftada ağrıların artması üzerine sezaryen ile dördüz doğum oldu. Şu an sağlık durumları iyiye gidiyor. İlk tedavilerine başladık. Başarıyla sonuçlandı. Şu an kısmi oksijen ihtiyaçları var. Zamanla onların da azalacağını düşünüyorum. Bebeklerin doğum ağırlıkları 1300- 1600 gram arasında değişiyor. Beslenmelerine başlayacağız. Şu an için durumları beklenenden daha iyi."



Bir aksilik olmazsa, anne ve bebeklerin önümüzdeki hafta içerisinde taburcu edileceği belirtildi.




#Rıdvan Taşpınar
#Fadime Taşpınar
#Afyonkarahisar
#Afyon
#Dinar
8 years ago