|

Dr. Mehmet Öz'ün acı günü

İstanbul'da bir süredir tedavi gören dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz'ün babası ünlü kalp cerrahı Mustafa Öz, hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
09:47 - 10/02/2019 الأحد
Güncelleme: 10:14 - 10/02/2019 الأحد
Yeni Şafak
Dr. Mehmet Öz
Dr. Mehmet Öz

ABD televizyonlarında tıp üzerine yaptığı programlarla tanınan Dr. Mehmet Öz'ün babası ünlü kalp cerrahı Mustafa Öz, 94 yaşında İstanbul'da hayatını kaybetti.


Mustafa Öz kimdir?

Mustafa Öz, 3 Ekim 1925 tarihinde Konya Bozkır'da kerpiç bir evde doğmuştur. Annesinin adı Fatma, babasının adı Mehmet'dir. Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün babasıdır. Devlet parasız yatılı okullarında okuyarak 1950 yılında İÜ Tıp Fakültesini de burslu bitirdi.

1960 'da Atlanta Emory, Üniversity Hospital'de toraks ve kardiyovasküler cerrahi uzmanlığı tamamladı. Philedelphia'da Jefferson Medical School'un Medicine Center of Delaware'de cerrahi eğitim direktörlüğünden, profesör olarak başkanlığa kadar yükseldi.

ABD'de 54 yıl kaldıktan sonra Türkiye'ye döndü. Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanlığı yaptı. Florence Nightingale Hastanesi'nde çalıştı. Özellikle osefajektomi denen ameliyatı Türkiye'de en iyi icra eden doktorlardan biridir.

Mustafa Öz, 1959 yılında Suna Atabay ile evlendi. 11.Haziran 1960 tarihinde oğlu Mehmet Öz doğdu. Daha sonra Seval ve Nazlım diye iki kız çocuğu oldu.

#mehmet öz
#mustafa öz
٪d سنوات قبل