|

Ellerimiz bizi anlatıyor

Kıyafetname ilmi, insanların el, yüz ve şekillerine bakarak onların karakterleri ve geçmişleri hakkında bilgi toplama ilmidir. Mehmet Ali Bulut, Elfabe adlı kitabıyla geçmişte kalan bu ilmin nadide örneklerini toplamış ve güncellemiştir. Biz de sizlere bu kitaptan bazı örnekler sunacağız.

Yeni Şafak
15:58 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:59 - 3/11/2016 Perşembe
Diğer
Ellerimiz bizi anlatıyor
Ellerimiz bizi anlatıyor

Fahreddin El-Razi, Erzurumlu İbrahim Hakkı, Bediüzzaman Said Nursi gibi isimlerin uzun yıllarca üzerinde çalıştıkları kıyafetname ilmi, insanların el, yüz ve şekillerine bakarak onların karakterleri ve geçmişleri hakkında bilgi toplama ilmidir. Hiçbir zaman gelecekten haber vermek gibi bir gaye gütmeyen bu çalışmalar maalesef zamanla falcıların el falı vs. gibi uğraşlarıyla karışmış ve kıymetten düşmüştür.



Mehmet Ali Bulut, Elfabe adlı kitabıyla geçmişte kalan bu ilmin nadide örneklerini toplamış ve güncellemiştir. Biz de sizlere bu kitaptan bazı örnekler sunacağız. Merak eden okuyucularımız çok daha ayrıntılı bilgilere kitabı alarak ulaşabilirler.



Tam orantılı el


Kişinin, zeki, anlayışlı oldukça dengeli olduğunu gösterir. Bazen ise aşırı denge gözettikleri için özgün olamamak gibi bir problemle de karşılaşabileceklerini anlatır.



Uzun el


Kuruntulu, egoist olmaya ve hile yapmaya eğilimli bir yapıyı ve cimri bir kişiliği yansıtır. Aynı zamanda titiz insanlardır.



Geniş el


İyimser, dinamik ve enerjiklerdir. Çok çabuk parlarlar ama öfkeleri çabuk geçer.



Dar el


Maddi, manevi güçsüzlük, güvensizlik ve bencillik belirtisidir. Zahmete gelemezler. Çok çabuk usanır, aldanmaya ve aldatmaya meyillidirler.



Kısa el


Maharet ve incelik alametidir. Zanaatkarların elidir. Kısa elliler, eğer parmakları da ince uçlu ise ince mizaçlı, titiz ve alıngan olurlar.



Sert el


Beceri, iş yapma gücü, spor ve zeka belirtisidir. Sert elli insanlar hareketli, kavgacı, seyahat ve spora düşkün, iş yapmaya yetenekli kimselerdir.





#Mehmet Ali Bulut
#Elfabe
#Erzurumlu İbrahim Hakkı
#Marifetname
#Kıyafetname
#Bediüzzaman Said Nursi
#Fahreddin El Razi
7 yıl önce