|

Dünyanın en eski tapınak merkezi

Dünyada en eski tapınak merkezi kabul edilen Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'nin, Dünya Ekonomik Forumu'nda yapılacak tanıtımla uluslararası alanda ön plana çıkarılması hedefleniyor.

Yeni Şafak
09:33 - 21/01/2016 الخميس
Güncelleme: 07:33 - 21/01/2016 الخميس
AA

Şanlıurfa'ya 18 kilometre mesafede Örencik Mahallesi yakınlarında bulunan ve ilk kez 1963'te İstanbul ve Chicago üniversitelerinden araştırmacıların yüzey çalışmaları sırasında fark edilen Göbeklitepe'deki kazı çalışmaları, o tarihten bu yana düzenli devam ediyor. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, 'Dünyanın en eski tapınak merkezi' olduğu belirtilen ve bir süre önce UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Göbeklitepe'nin tanıtımı için çeşitli projeler yürütüyor.



Göbeklitepe için gala gecesi


Bu kapsamda hazırlanan Göbeklitepe Tanıtım Projesi de Dünya Ekonomik Forumu'nda görücüye çıkacak. Forum için Davos'a gelen dünyanın önemli isimleri, Göbeklitepe ile tanışma imkanı bulacak.



Davos'ta hazırlanan tanıtım organizasyonunda ilk olarak Göbeklitepe için gala gecesi tertiplendi. Daha sonra ise "Kültür Mirasını Korumak" temalı yemek düzenlendi. Önemli isimlerin konuşma yapacağı programla Göbeklitepe'nin dünya kültür haritasındaki yeri pekiştirilecek. Göbeklitepe, Dünya Ekonomik Forumu oturumlarının düzenlendiği Kongre Sarayı'nda da ele alınacak.


#göbeklitepe
#davos
#Şanlıurfa
#Dünya Ekonomik Forumu
٪d سنوات قبل