|

Engellere değil kalplere odaklanalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nce Şahinbey ilçesinde yaptırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışını yaptı.

Haber Merkezi
04:00 - 22/03/2019 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 22/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Merkezde, farklı engel gruplarına dahil vatandaşlar için özel eğitim, fiziksel rehabilitasyon, psikolojik danışmanlık veriliyor.
Merkezde, farklı engel gruplarına dahil vatandaşlar için özel eğitim, fiziksel rehabilitasyon, psikolojik danışmanlık veriliyor.

Erdoğan, “Çocuklarımızın erken yaştan itibaren her türlü ayrımcılığa karşı bağışıklıklarını artırmalıyız. Unutmayalım ki ‘Eğer kusur varsa bakan gözdedir.’ Lütfen birbirimize baktığımızda bedenlerimizi değil, kalplerin içindekini görmeye odaklanalım” dedi. Kamu kurumlarının yetkililerine ve özel sektör yöneticilerine seslenen Erdoğan, “Bugüne kadar yapılan gurur verici icraatlar ortada fakat biliyorsunuz ki bizim ruhumuzda yetinmek değil hep daha iyisini hedeflemek var. İşi bir üst noktaya taşımak için engelli bireyleri şartlar elverdiğince karar verici mekanizmalara da dahil etmeliyiz. Bu pozisyonlardaki sayıyı arttırırsak meselelere onların da bakış açısını dahil etmiş oluruz” şeklinde konuştu.


Nevruz yeryüzüne dostluk getirecek


Emine Erdoğan, 21 Mart Dünya Nevruz Günü’nü kutlayarak, Twitter hesabından paylaşımda bulundu. Erdoğan, “Umuyorum ki bu Nevruz, yeryüzüne huzurla birlikte dostluk ve barışı da getirecektir. Bu anlamlı günde himaye ettiğimiz gönül elçilerimizle iş birliği içinde Bereket Ormanları projemiz çerçevesinde bugüne kadar 1,3 milyon fidan dikiminin mutluluğunu yaşıyoruz. Yıl sonu itibarıyla 1,5 milyona ulaşacak fidanlarımızla ülkemizi yeşillendirmeye devam edeceğiz” dedi.

#Emine Erdoğan
#21 Mart Dünya Nevruz Günü
#Gaziantep
5 yıl önce