|

Engin Altan Düzyatan için İstanbul'a geldiler

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yayın yapan MBC kanalının Türk dizilerini yayından kaldırma kararından sonra gözler Ortadoğu’ya çevrilmişti. Katar’ın önemli TV kanalı Al Jazeera, ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde rol alan Engin Altan Düzyatan için Türkiye'ye geldi.

Yeni Şafak
09:49 - 8/03/2018 Thursday
Güncelleme: 10:03 - 8/03/2018 Thursday
Yeni Şafak
Katar’ın önemli TV kanalı Al Jazeera, Diriliş Ertuğrul'un oyuncusu Engin Altan Düzyatan ile röportaj yaptı.
Katar’ın önemli TV kanalı Al Jazeera, Diriliş Ertuğrul'un oyuncusu Engin Altan Düzyatan ile röportaj yaptı.

Dubai merkezli MBC kanalı, bünyesinde bulunan 11 kanala verdiği emirle Türk dizilerinin yayınını durdurmuştu. 140’dan fazla ülkeye ihraç edilen ve dizi ihracatında ABD’den sonra ikinci sırada yer alan Türk dizilerinin Arap ülkelerinde yasaklanmasının ardında kirli oyunların olduğu iddia ediliyor.

Arap dünyasına yayın yapan uydu kanalları şirketi MBC Grubu, 1 Mart itibariyle Türk dizilerini yayından kaldırdığını açıkladı.

Kanal, kararın kim tarafından alındığını paylaşmazken, AP Haber Ajansı, Suudi Arabistan ve Katar arasındaki krizde Türkiye’nin Katar’dan yana tavır aldığına dikkat çekti.

İlk kez bir oyuncu için geldiler

Katar’ın önemli TV kanalı Al Jazeera, ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinde rol alan Engin Altan Düzyatan için Türkiye'ye geldi. İstanbul’a gelen ekip, ünlü oyuncuyla röportaj yaptı. Kanal yetkilileri ilk kez bir oyuncu için geldiklerini belirtti.

#Katar
#Engin Altan Düzyatan
#Dubai
#Diriliş Ertuğrul
#MBC
6 years ago