|

Engin Altan Düzyatan: Köklerimiz Osmanlı

Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Engin Altan Düzyatan, diziye olan ilginin insanların tarihini merak etmesinden kaynaklandığını söyledi. "Kültürümüzü anlatıyoruz" diyen Düzyatan, "Türkiye Cumhuriyeti olarak devam ediyoruz ama köklerimiz Osmanlı" diye konuştu.

Yeni Şafak
09:30 - 10/04/2016 Pazar
Güncelleme: 09:46 - 10/04/2016 Pazar
Diğer

Son dönemde en çok izlenen diziler arasında yer alan ve TRT'de ekrana gelen Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul karakterini canlandıran Engin Altan Düzyatan, dizinin hazırlık sürecini, rol aldığı karakterin kendisine katkılarını anlattı. İnsanların tarihini merak ettiği için diziye ilgi gösterdiğini belirten oyuncu, "Bu da bizim köklerimiz ve kültürümüz. Biz 1923'te Osmanlı'yı geride bırakıp bir Cumhuriyet kurduk. Türkiye Cumhuriyeti olarak devam ediyoruz ama köklerimiz Osmanlı" diye konuştu.



Diriliş Ertuğrul dizisinin sevilen oyuncusu Engin Altan Düzyatan Sabah gazetesine konuştu. Diziye hazırlık sürecini anlatan oyuncu, ön çalışmanın 3 ay boyunca sürdüğünü söyledi. Osmanlı tekniğiyle ata binmeyi, at üstünde ok atmayı öğrendiğini belirten Düzyatan, "Şu anda dört nala giderken ok atabiliyorum. Öğrenmek zorundaydık. Kılıç eğitimi, oturma kalkma eğitimi, 13. Yüzyılda bir beyin ahaliye nasıl davrandığı eğitimi... Tüm bunlar o kadar ilginç bilgiler ki" diye konuştu.



"Gençliğimizde Cüneyt Arkın'dan izliyorduk"


Diriliş Ertuğrul dizisinin çok sevilmesinin, insanların tarihlerini öğrenmek istemesine bağlayan oyuncu, "Hikaye de güzel. Sunduğumuz hikayede Osmanlı'nın köklerini anlatıyoruz. Hiç bilmediğimiz bir tarih, 1200'lü yıllar. Düşünün tarih kitaplarında Ertuğrul Gazi ile ilgili bilgi sadece 10 sayfa. İşin toprakta geçmesi seyirciyi çekti. Köklerimiz topraktan geliyor. Eskiden Türklerin nasıl yaşadığını merak ediyoruz. Gençliğimizde böyle filmler vardı, Cüneyt Arkın'dan, Kartal Tibet'ten izliyorduk bu hikayeleri" dedi.



Cumhuriyeti kurduk ama köklerimiz Osmanlı"


"Osmanlı'nın köklerimiz olduğunu" vurgulayan Engin Altan Düzyatan, şunları söyledi:



"Toplum olarak merak ediyorduk. Güzel, milliyetçi bir tarafımızı da gıdıklıyor bu dizi. Amerikalı kendi tarihini dizi, film yapıyor ve bayrağını herkese izlettiriyor. İngiliz'in, Fransız'ın tarihini biliyoruz. Bu da bizim köklerimiz ve kültürümüz. Biz 1923'te Osmanlı'yı geride bırakıp bir Cumhuriyet kurduk. Türkiye Cumhuriyeti olarak devam ediyoruz ama köklerimiz Osmanlı. Baktığınız zaman 600 yıllık bir imparatorluktan bahsediyoruz. Dünyayı ayakları altına almış ama bunu ezerek ya da gittiği toplumları sömürerek yapmamış. Yani utanılacak bir tarihimiz yok. Neden hatırlamayı bırakmışız? Övünülecek tarihi olmayan toplumlar bile kendileriyle övünürken üstelik... Kimse tarihini unutamaz. Ne olursa olsun DNA'da kayıtlı bir şeyler var."



"Elimin her tarafında kılıç izleri var"


Sürekli at üstünde olmanın zorluklarını da anlatan oyuncu, "Attan çok düşmedim ama ekipte ciddi sakatlıklar oldu. Ellerim nasır tuttu kılıç sallamaktan ve üzengi tutmaktan. Kafama çok kılıç yedim. Enseme darbeler aldım. Elimin her tarafında kılıç izleri var. Elimin kenarından kemik çıkıyor kılıç yüzünden. Bu işin doğasında var. Şikayetçi değilim" diye konuştu.


#Diriliş Ertuğrul
#Engin Altan Düzyatan
8 yıl önce