|

Erdoğan için çok özel 'milimetrik' hediye

Kalemin uç kısmına Eyfel Kulesi, Anıtkabir gibi heykeller yapan Hüseyin Sarı herkesi hayrete düşürdü. Şimdi ise saç teli üzerinde çalışıyor. Sarı, Erdoğan'a hediye etmek için de kurşun kalemlerden oluşan özel bir tablo hazırlıyor.

Yeni Şafak
12:14 - 7/01/2016 Thursday
Güncelleme: 12:20 - 7/01/2016 Thursday
IHA

Sanatın nereden doğacağı belli olmuyor. Kocaeli'nin Derinde ilçesinde yaşayan Hüseyin Sarı, kurşun kalemin ucuna işlediği Eyfel Kulesi, Mona Lisa, Anıtkabir ve Nasreddin Hoca gibi figürlerle görenleri şaşkına çevirdi. Bu güne kadar 100'den fazla eser üreten heykeltraş Hüseyin Sarı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek için de kurşun kalemlerden oluşan özel bir tablo hazırlıyor.







Çocukluğundan beri kurşun kalemlere karşı özel bir ilgisi olduğunu belirten Hüseyin Sarı, “Normalde ben bu işi yapmadan önce maket işleri ile uğraşıyordum. Fakat bundan daha zor ve sıradışı olarak ne yapabilirim diye düşündüm. Bir de ben çocukluğumdan beri kurşun kalemlere sadece bir kalem olarak bakmadım. Her zaman için işlenmeye hazır bloklar olarak gördüm ve heykeltraşların yaptığı bütün figürleri onların üzerinde hayal ettim. Daha sonra elime neşteri ve iğneyi alarak oymaya başladım ve bugünlere kadar geldim. Şu anda vücuda getirdiğim eserlerin bazılarını ben bile nasıl yaptığımı anlamış değilim. Demek ki isteyince, biraz da sabredince, azmedince insan her şeyi başarabiliyor" dedi.







Kalemlerin içerisindeki kurşunun çok hassas bir madde olduğunun altını çizen Heykeltraş Sarı, “Herhangi bir cihaz kullanmıyorum. Genelde kalemin kömürünün fiziksel yapısı makine titreşimlerine çok fazla cihaz darbelerine dayanıklı olmuyor. Bu yüzden genellikle kendi yaptığım elmas uçlarla, cerrahi aletlerle bunları kazıyarak, işleyerek, oyarak vücuda getirmekteyim. İlk olarak basit objelerle başladım. İbrik, ayakkabı, keman bunlardan bazıları. Şu anda ise eserlerimin yüzde 95'i Dünya'da taklit edilmemiş, henüz keşfedilmemiş eserlerden oluşuyor. Zaten bu sanatla uğraşan sanatçı sayısı dünyada bir elin parmaklarını geçmiyor. Bugün de çeşitli zincirler, kalemin ahşabından oyduğum tasarımlardan oluşan çalışmalarım var" şeklinde konuştu.







Kişilere özel çalışmalar da yaptığını belirten Sarı, “Şu anda Cumhurbaşkanımız için bir tablo hazırladık. İnşallah Körfez Geçiş Köprüsü'nün açılışında kendisine takdim edeceğiz. Bazı belediye başkanlarımıza, doktorlarımıza, iş adamlarımıza daha önceden hediyelerimiz oldu. Zaman zaman siparişlerimiz de oluyor. Onları da yapıyoruz" ifadelerini kullandı.







Bu sanat dolayısıyla asıl mesleğini bıraktığını söyleyen Heykeltraş Hüseyin Sarı, “Ben 34 yaşındayım. Normalde asıl mesleğim gözlük ve saat teknisyenliği. Ama bu sanat beni kendi mesleğimi bırakmaya kadar götürdü. Şu anda bir iş yapmıyorum. Geceli gündüzlü bu işlerle uğraşıyorum. İnşallah karşılığını da alırız diye düşünüyorum. Hedefim tabiki dünyaya açılmak, keşfedilmek. Bir sanatçının en büyük arzusu budur. Ben de o hedef içerisinde ilerliyorum" diye konuştu.








#Hüseyin Sarı
#heykeltraş
#kalemin ucunda heykel
#eyfel kulesi
8 years ago