|

Erdoğan’a insanı yardım ödülü

Dünya İnsaniyet Forumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, insani yardımlara ilham verici çalışmalarından dolayı ödül verecek. ‘Changemaker’, Erdoğan’ın ‘insani yardım’ alanındaki dördüncü ödülü oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 16/04/2019 Salı
Güncelleme: 00:31 - 16/04/2019 Salı
Yeni Şafak
Emine Erdoğan
Emine Erdoğan

Dünya İnsaniyet Forumu’nca (World Humanitarian Forum) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, insani yardımlara ilham verici çalışmalarından dolayı, Londra’da düzenlenecek törenle “Changemaker” (Fark Yaratan) ödülü verilecek. Erdoğan’a ödülü 17-18 Nisan’da İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenecek törenle takdim edilecek. Ödülle, Emine Erdoğan’ın Türkiye’nin TİKA, AFAD ve Türk Kızılay gibi kurumları aracılığı ile tüm dünyaya örnek teşkil eden insani yardım çalışmaları küresel ölçekte taçlandırılacak. Emine Erdoğan, ödül töreninde davetlilere hitaben bir konuşma yapacak.

ULUSLARARASI DÖRDÜNCÜ ÖDÜL

  • “Changemaker” ödülü, dünyanın her yerinde yaşanan doğal afet ve insani dramlara yerinde yardım ve müdahale ederek, dünya kamuoyunun insani sorunlara yönelmesinde öncü rol üstlenen Emine Erdoğan’a, insani yardımlarından dolayı uluslararası alanda verilen dördüncü ödül olacak. Bu kapsamda, Emine Erdoğan’a 2011’de Brüksel’de Crans Montana Forumu’nda barış, özgürlük ve demokrasi alanındaki çalışmalarından ötürü “Prix de la Fondation” ödülü, 2018’de ise İngiltere merkezli Küresel Donörler Forumu kapsamında “İnsani Hizmet Takdir Ödülü” ve aynı yıl ABD merkezli Küresel Ümit Koalisyonu tarafından New York’ta düzenlenen “İnsani Yardım Liderliği Özel Ödülü” tevdi edilmişti.
#Dünya İnsaniyet Forumu
#Emine Erdoğan
#Changemaker
5 yıl önce