|

"Ertuğrul" Kayserilerle buluşuyor

TRT’de yayınlanan ve her bölümü izlenme rekorları kıran Diriliş ”Ertuğrul” dizisinin ekibi Kayseri halkıyla buluşacak. 22 Ocak Perşembe akşamı saat 18:30’da başlayacak “Büyük Buluşma” Fuar Kadir Has Kongre Merkezi yanındaki Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak
09:51 - 21/01/2015 Wednesday
Güncelleme: 07:55 - 21/01/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Program hakkında bilgi veren Diriliş dizisinin proje danışmanı ve yapımcı Tekden Film’in Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, Kayseri’ye dizinin senaristi ve yapımcısı Mehmet Bozdağ, Ertuğrul Gazi’yi canlandıran Engin Altan Düzyatan, Muhyiddin İbn-ül Arabi’yi canlandıran Osman Soykut ve bazı oyuncuların geleceğini belirterek “Kayseri buluşmasına tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Programımızda dizimizin bir özeti de sunulacak” dedi.


Organizasyonu Kayseri Gönüllü Kültür Teşekküllerinin ev sahipliğinde gerçekleştirdiklerini belirten Tekden, programda kendisinin ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Başkanı Ahmet Taş’ın birer konuşma yapacaklarını, daha sonra senarist ve oyuncuların dizi hakkında bilgi vereceklerini söyledi.


Bilindiği gibi Aralık ayında gösterime giren yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı tarihi dizi başarılı senaryosu ve iddialı oyuncu kadrosuyla halkın beğenisini kazanmış ve Çarşamba geceleri yayınlanan her bölümü ratinglerde birinci olmuştu.


Dizide Ertuğrul Gazi’yi Engin Altan Düzyatan, babası Süleyman Şah’ı Serdar Gökhan canlandırırken, Hülya Darcan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler de başarılı oyunculuklarıyla zenginlik katıyorlar.


Diriliş “Ertuğrul” dizisi, 13. yüzyılda Ertuğrul Bey Kayı aşiretinin mücadelelerini ve adım adım Osmanlı Beyliği’ni kurmaları sürecini konu alıyor.

#Diriliş “Ertuğrul” dizisi
#Ertuğrul Bey Kayı aşireti
#Osmanlı Beyliği
9 years ago