|

Esat Kabaklı Türk Kahvesi'nde

TVNET ekranlarında Ayşe Böhürler'in sunumuyla ekrana gelen Türk Kahvesi programının bu haftaki konuğu, Türk halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı. Türk Kahvesi, bugün ve her pazar saat 11.10'de TVNET ekranlarında.

Yeni Şafak
10:03 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 12:21 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Türk Kahvesi, her pazar 11.10'da TVNET'te.
Türk Kahvesi, her pazar 11.10'da TVNET'te.

Gündemin gerilimli konularından uzak hayatın içinden sorularla, hem konukların hem Türkiye'nin hikayesi Ayşe Böhürler'in sunduğu Türk Kahvesi ile ekrana geliyor.

Bu hafta Esat Kabaklı'nın konuk olduğu Türk Kahvesi, bugün ve her pazar saat 11.10'de TVNET ekranlarında. Ayşe Böhürler, her hafta seçkin isimleri Türk Kahvesi'nde ağırlıyor. Hem kendi hikayelerini dinliyor hem de ülkenin hikayesini konuşuyorlar.

Bir babanın oğluna nasihatlarını anlatan şiiri besteleyen "Bil Oğlum" şarkısını milletin beğenisine sunan Türk halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı, sanatının 50. yılını tamamladı. Aşık Veysel'in bir ozan olduğunu ifade eden Kabaklı, ozanlığın halkın duygularını ifade etmekten geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde ecdad yadigarı eserlerin yeniden restore edildiğini bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkürlerini takdim ettiğini söyleyen Kabaklı, Muhsin Yazıcıoğlu'na "Gardaş" diye hitap ettiğini belirterek rahmetle andı.

Türk hak müziği ile ilgilenenlerin Türkiye'de ikinci durumda olduğunu söyleyen Kabaklı, kendi öz yurdumuzda gariban bırakıldığını bildirdi. Devletimizin güçlü olması gerekiğini söyleyen Kabaklı, devletin başındakilere de sahip çıkmanın gerektiğini ifade etti.

#TVNET
#Esat Kabaklı
#Türk Kahvesi
5 yıl önce